Sony Xperia Z5 Premium viser ikke 4K overalt

Sonys nyeste flagskib har en svimlende opløsning på 4K, men opløsning er kun synlig når det gælder multimedier, hvilket faktisk er en god ting.

Sony har lige lanceret tre nye flagskibe på dette års IFA Messe i Berlin. Z5, Z5 Compact og Z5 Premium, hvor sidstnævnte har en hjernedød pixeltæthed på 800+ PPI.

Sony Xperia Z5-serien (Foto: Sony)

Sony Xperia Z5-serien (Foto: Sony)

Nye kilder viser, måske som en skuffelse for nogle, at opløsningen kun spiller ind når dine billeder og videoer skal nydes, men det er faktisk meget heldigt, da det ville bruge fuldstændigt latterligt mange kræfter og energi på, at få deres brugerflade til at køre med så høj en opløsning.

Snapdragon 810 processoren, ville formentlig ikke kunne følge med alle de pixels der skulle trækkes, og batteriet ville tage et ordentligt dyk, så med den måde Sony har implementeret det, vil der stadig være op mod to døgns batteri, og masser af kræfter at gøre godt med.

Dertil kommer, at 4K faktisk er ret upraktisk i en telefon, da den høje opløsning af videoer man selv skyder, fylder en del på enheden, samt at streaming i denne kvalitet, kan være problematisk i forhold til forbindelse og dataomkostninger.

Brilliant implementering

Med denne måde at bruge 4K opløsningen, taber Sony ikke de fordele vi ville formode at der ville være, uden den vilde 4K-opløsning. Batteriet holder stadig maks, processoren kan stadig følge med, når det gælder Xperia UI, hvilket man formentlig ikke ville kunne se forskel på alligevel, hvis den fulde opløsning var gældende i brugerfladen.

Dertil kommer, at man stadig har fordele fra 4K opløste videoer man selv skyder, samt andet mediestof af 4K-typen, og fordelen i at have et meget skarpere billede ved Virtuel Reality, hvor den vilde opløsning rent faktisk er nødvendig.

Mere til historien

Med denne implementering i fremtiden, vil man ikke blive nødt til at vælge mellem ringere mobiler og flagskibe, alene pga. bekymringer omkring hastighed og batteritid, da disse egenskaber forbliver intakte ved denne løsning.

Læs også:
Xperia Z5 Premium – Sony først med 4K-telefon

Nye rygter om kommende PS5 Pro

Der har længe floreret rygter om, at Sony ville komme med en PlayStation 5 Pro model. Disse rygter får nu nyt liv.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram