Ro i klassen på mobilfri skole

En skole i Silkeborg er blevet mobilfri og det har smittet af på undervisningen, hvor der nu er blevet ro i klasserne.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Der har været forskningsresultater ude, som viser elever på mobilfrie skoler klarer sig bedre i undervisningen, det har Skægkærskolen i Silkeborg nu handlet på og indført mobilfri skole.

I første omgang gør skolen det som et forsøg, men dog med henblik på det bliver en permanent ordning. Det skriver Computerworld.dk.

 – Mobilbrug forstyrrer undervisningen

– “Vi tror på, at børnene har brug for at få fri fra mobiltelefonen, og at dens blotte tilstedeværelse kan nedsætte koncentrationsevnen i væsentligt grad. Både danske og engelske forskningsforsøg viser, at undervisningsudbyttet er markant højere på de skoler, der er mobilfri. Eleverne klarer sig bedre og får højere karakterer,” fortæller pædagogisk leder på Skægkærskolen, Peter Green.

Den mobilfrie skole er ikke kun i skole tiden. Faktisk betyder det også, at elever i indskolingen ikke må medbringe mobiltelefonen på skolen og ej heller i SFO’en, mens elever på mellemtrinnet og overbygningen skal afleverer telefonen om morgenen når de møder og først får den udleveret når de har fri og skal hjem.

 – Mobilforbud på skole giver ro i timerne

Inden Skægkærskolen har kastet sig ud i forsøget blev der foretaget en undersøgelse blandt eleverne, der viste, at mange konstant sad med mobiltelefonen i skødet og tjekkede Facebook, Instagram og Snapchat midt i undervisningen.

– “Mange børn havde fået opbygget et behov for at være tilgængelige i en sådan grad, at de på intet tidspunkt var 100 procent til stede, mens de var i skole. Et alvorligt problem, som vi ville gøre noget ved. For os handlede det både om at optimere forholdene for det faglige og det sociale,” siger Peter Green.

Konflikter foregår i dag online

Med de mange forskellige sociale medier skjules en masse konflikter og ”mobninger” også for lærerne. Da de tidligere var synlige i frikvartererne i form af eksempelvis en slåskamp i skolegården sker det i dag mere på de sociale medier.

Der har også tidligere været flere skoler, der advarede om brug af forskellige applikationer, da disse blev brugt til mobning.

Det skal forældre vide om mobbe-app’en Ask.fm

Lærerne må godt være mobile

De samme regler gælder ikke for lærerne, som gerne må have deres mobiltelefon tændt. Dog fortæller Helle Risgaard, lærer på Skægkærskolen, at lærerne har aftalt at de skal være gode eksempler for eleverne og derfor ikke bruge deres telefon i tide og utide. Det skriver Dr.dk.

– ”Det er vi meget bevidste om. Vi har diskuteret meget, om der skal være samme regler for lærere og elever, men det er jo et arbejdsredskab for os,” siger Helen Risgaard.

Forsøget på den mobilfrie skole løber frem til efterårsferien i år, hvor skolen der vil evaluere og tage stilling til hvordan fremtiden ser ud. Du kan læse mere om projektet på Silkeborg Kommunes hjemmeside.

Mere til historien

Der er dog ingen regel uden undtagelse og sådan er det også på Skægkærskolen, så skal mobiltelefonen anvendes i undervisningen, udleveres telefonen til eleverne i de tilfælde.

Læs også:

Forsikring: Hvis skolens iPad går i stykker

Så mange børn har smartphones og tablets med i skole

Sundhedsstyrelsen klar i mælet: Mobilen skal væk før sengetid

En ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen er klar og budskabet lyder, at mobilen skal væk til sengetid, så nattesøvnen bliver god. 

(mere…)
Svenske skoler kan snart blive mobilfri

KORT NYT: Den svenske regering ønsker, at skoleelever skal aflevere deres telefoner på ’telefonhotel’ i løbet af skoledagen.

(mere…)
Nyt skoleår byder på mindre skærmtid på nogle skoler

Flere af landets skoler er klar til et skoleår med mindre skærmtid og mere papir i undervisningen.

(mere…)
Rapport: Smartphones skal ud af klasseværelserne 

Smartphones skal holdes helt ude af klasseværelserne. Det mener Unesco. Hvad mener du?

(mere…)
SF: Mobiltelefonerne skal ud af skolerne

Telefonerne skal ud af skolerne bortset fra tidspunkter, hvor de anvendes aktivt i undervisningen. Sådan lyder et forslag fra SF.

(mere…)
Eksperiment på gymnasium: Ingen mobil

Et gymnasium i Nyborg eksperimenterer i denne uge for at se om det gør dem mindre stressende ikke at have mobilen på sig i løbet af dagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram