Nordjyder er mest tro mod fastnettelefonen

Den traditionelle fastnettelefon er i mange danske hjem blevet erstattet af mobiltelefonen – mest tro mod fastnettelefonien er nordjyderne.

fastnettelefon legetøj

Legetøjsudgave af en fastnettelefon

I Danmark har langt de fleste en mobiltelefon, helt ned til 9-10 års alderen, men det har også i mange hjem medført, at fastnettelefonen er blevet erstattet af den ledningsfrie mobiltelefon.

Men i Nordjylland holder man godt fast i fastnettelefonen.

Penge at spare på telefonregningen

Analysebureauet Wilke har foretaget en undersøgelse for teleselskabet 3, hvor næsten halvdelen – hele 48 procent – af nordjyderne svarer, at de stadigvæk har en fastnettelefon. På landsplan er det kun 40 procent af danskerne der svarer de fortsat har en fastnettelefon i hjemmet.

Tallene fra Wilke viser også, at det kun et et fåtal af nordjyderne, som overvejer at droppe fastnettelefonen. 72 procent af de nordjyder, som har fastnettelefon, svarer de ikke overvejer at droppe den, selvom 38 procent sjældent bruger den.

 – “Mange har deres fastnettelefon af vane. Vi ved, at overgangen kan være svær, da der er meget historik knyttet til fastnetnummeret,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

Ud fra resultatet af undersøgelsen kunne det også tyde på, at de fleste primært har deres fastnettelefon “fordi det har de altid haft”. Det betyde også, at der er penge at spare på telefonien.

Teleselskabet 3 opfordrer fastnetejere til, at genoverveje om de reelt set har brug for deres fastnettelefon.

Nordjyderne er dem i landet, som er mest tro mod fastnettelefonen, men i undersøgelsen er det kun 26 procent der svarer, at de primært benytter fastnettelefonen til lange samtaler. På landsplan svarer 29 procent af fastnettelefonejerne, at de primært bruger fastnettelefonen til de lange samtaler.

Undersøgelsen melder intet om, hvorvidt nordjyderne taler mindre i telefon eller de taler længere tid i deres mobiltelefon end de øvrige danskere.

Mere til historien

Alt i mens der er nogle der er tro mod fastnettelefonen og andre gamle dyder, så er der også nogle der elsker at være “first-movere” og hvor tingene ikke kan gå hurtigt nok. 66 årige Henrik Larsen har som første dansker købt ny bil ved brug af mobilbetaling.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram