En ny dansk telegigant er på vej trods udfordringer

Fusionen mellem Telia og Telenor trækker ud, men på trods af udfordringerne er den nye store danske telegigant på vej.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Da Telia og Telenor offentliggjorde deres fusion var det ikke en kæmpe overraskelse, da selskaberne flere år forinden havde haft et tæt og omfattende netværkssamarbejde.

Og der havde også været snak om i telebranchen, at der var behov for en konsolidering af en art, og mange havde her også gættet på en fusion mellem Telia og Telenor.

 – Telia og Telenor fusion skal undersøges yderligere

Og den nye store danske telegigant er også på vej, men har mødt udfordringer på sin vej. Det har ikke været helt nemt for de to selskaber at få den nødvendige EU-godkendelse på plads, dog udfordringer der har været forventet til den nye topledelse, der blev udnævnt i juli måned.

Nå det nye selskab er en realitet får det en kundebase på omkring 3,5 millioner kunder og en markedsandel på 40 procent af mobilmarkedet. Omsætningen er på mere end ni milliarder danske kroner.

Deadlinen for den endelige godkendelse fra EU’s side har været udskudt tre gange på nuværende tidspunkt. Og pt. hedder datoen 30. september 2015. Det skriver Computerworld.dk.

Ifølge Reuters, så har Telia og Telenor i denne uge tilbudt EU at sælge dele af forretningen fra i Danmark for at hjælpe fusionen på vej. Det skulle være 40 procent af netværksenheden, der har tilbudt at sælge fra, så en tredjepart får afgang til selskabernes netværksteknologi.

Både Telia og Telenor er interesserede i at få den endelige godkendelse og vil strække sig langt. Derfor skal godkendelsen også nok komme på et tidspunkt. Det er blot et spørgsmål om tid.

Kigger man på historikken har der været andre eksempler på fusioner og opkøb, hvor det har taget rigtig lang tid at få den endelige godkendelse fra EU.

Mere til historien

Tilbage i december 2014 lavede vi på MereMobil.dk en baggrundshistorie omkring fusionen, så ønsker du at blive klogere på fusionen mellem Telia og Telenor, så læs fakta om Telia og Telenor mobilfuisonen.

Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram