Så meget kommunikerer børn og forældre digitalt

Smartphonen gløder med kommunikation mellem børn og forældre, også i skole-og arbejdstiden.

Børn, mobil, microsoft

(Foto: Microsoft)

Der var engang hvor ungerne blev sendt i skole, og så hørte forældrene ikke fra dem før efter arbejde og skole. Måske nåede barnet lige hjem, og kunne lægge en seddel om, at de legede med Louise og Anders. Sådan er hverdagen i 2015 langt fra.

Smartphones har sat turbo på kommunikationen, og det er helt naturligt, at der sendes bunkevis af SMS- og chatbeskeder mellem forældre og børn – også i skoletiden.

18 procent af mødrene SMS’er til barnet mere end fem gange på en hverdag, og 14 procent ringer mere end gange gange, viser en rapport fra Ericsson ConsumerLab. Fædrene er ifølge undersøgelsen lidt mindre kommunikerende via tekst med børnene. Faktisk er det blot 11 procent af dem, som SMS’er til barnet mere end fem gange om dagen. Til gengæld ringer 17 procent af fædrene mere end fem gange til barnet per dag, og fædre ringer altså mere end mødre.

Web-TV: Børn på tre år må gerne få en iPad

25 procent af forældrene kommunikerer også med børnene via nye tjenester som WhatsApp og Snapchat.

Især børnene udtrykker, at familietiden helst skal foregå uden de små lysende skærme.

– ”Undersøgelsen viser desværre, at mobil og smartphone gør stort indhug i vores værdifulde tid med familien. Næsten halvdelen af de adspurgte børn efterlyser mere direkte kommunikation med deres forældre i løbet af ugen, og her kommer alverdens kommunikationsteknologier til kort,” siger adm. direktør i Ericsson Danmark Jørgen Alsing.

Blandt familierne bruger 72 procent konfiskering af telefonen som straf, og 32 procent har ligefrem lavet en skriftlig kontrakt med børnene, som indeholder konkrete regler.

Mobilforbud på skole giver ro i timerns

Mere til historien

Undersøgelsen skal tages som en tendens, da den er udført med fokusgrupper og interviews i San Francisco i USA samt via 1005 onlinespørgeskemaer på tværs af USA.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram