Hvilken lader hurtigst af disse seks telefoner?

Seks aktuelle smartphones er blevet sat op mod hinanden, i et kapløb om tid, strøm og batterikapacitet. I test er bl.a. Galaxy S6, iPhone 6 og OnePlus 2.

Det amerikanske onlinemedie Toms Guide har sat sig for at teste opladningstiden på seks af tidens nyeste og mest omtalte topmodeller.

OnePlus 2 oplader

OnePlus 2 oplader

Samsung Galaxy S6, Apple iPhone 6, OnePlus 2, LG G4, Asus ZenFone 2 og Google Nexus 6. Det er disse modeller, som de har valgt at sætte op mod hinanden, for at se hvilken der i sidste ende er hurtigst til at blive opladet.

For i dag handler det ikke kun om hvor hurtig ens smartphone kan blive fuldt opladet. Det er ligeså vigtigt hvor meget strøm der kan fyldes på batteriet inden for 5, 15 eller 30 minutter.

Klatladning er i dag ikke unormalt, og vi forbruger vores enheder i langt højere grad end tidligere og batteriteknologien kan ikke altid følge med til en hel dags forbrug.

– Web-TV: Testen af OnePlus 2 er i gang

Derfor er teknologier som hurtig opladning og trådløs opladning blevet opfundet og tilført langt de fleste topmodeller på markedet i 2015.

Asus er hurtigst ud af starthullet

Hvis man har travlt, og vil have så meget strøm på så muligt i en fart, så skal man i dag købe en Asus ZenFone 2. På blot fem minutter gik batteriet fra fem procent til 17 procent. På den samme tid, formåede Galaxy S6 og OnePlus 2, kun at opnår 11 procent.

Efter 15 minutters opladning er det stadig ZenFone 2 der har førertrøjen på, og med hele 32 procent strøm på batteriet, er den stadig foran Galaxy S6 med 27 procent. Herefter er Nexus 6 vågnet op og overtaget tredjepladsen med 25 procent opladet. OnePlus 2 er faldet ned på næstsidste pladsen blot opladet 20 procent strøm på batteriet.

Går vi yderligere 15 minutter frem er det stadig ZenFone 2 og Galaxy S6 der ligger forrest i feltet. De er nu oppe på 53 procent. Nexus 6 hænger stadig i med 44 procent opladet, mens OnePlus 2 stadig er faldet langt tilbage i feltet, og nu kun opladet 34 procent.

Galaxy S6 trækker det længste strå

Lige op mod mållinjen begynder Galaxy S6 endelig at træde til i pedalerne! Med hele 80 procent opladet på telefonen efter blot 48 minutter er den otte minutter foran ZenFone 2. Herefter følger stadig Nexus 6 og LG G4 med henholdsvis 60 minutter og 62 minutter – OnePlus 2 er stadig bagerst i feltet, hele 85 minutter tager den, om at opnå 80 procent opladning.

Først til at nå toppen og de 100 procent er Galaxy S6. Blot 82 minutter efter at opladningen startede, var batteriet fyldt. ZenFone 2 tabte helt pusten på vej op af sidste stigning, og ender helt nede på en delt tredjeplads med Nexus 6 i tiden 109 minutter.

Slutspurtens største vinder må siges at være LG G4, der nåede ind på en andenplads i tiden 96 minutter.

Den største taber i hele løbet må siges at blive Apples iPhone 6, der hele tiden lagde sig bagerst i feltet, og slutter til sidst, med en opladetid på hele 155 minutter. Det er  to timer og 35 minutter efter starten var gået.

Web-TV: Se testen af Galaxy S6

I galleriet herunder kan du se hele forløbet med mellemtider og vinder-resultatet.

Kilde: Tom’s Guide

Mere til historien

Selvom OnePlus 2 har været skældt ud for manglende lade-features, er det værd at bemærke at telefonen ikke kom ind på en sidsteplads. Og at den lader hurtigere end OnePlus i første omgang har lovet. Vi kan hos MereMobil.dk bekræfte opladetiden, der stemmer meget godt overens med vores oplevelser.

Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Apple fortalte ikke om vigtig iPhone-ændring

Nu kommer pengene til dem, som lagde sag an mod Apple for at gøre iPhones langsommere. 627 kroner er på vej.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad
(mere…)
Apple udvikler ny batteritype med længere levetid

En rapport peger på, at Apple arbejder på en ny batteritype med forbedret performance og opladehastighed.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram