Her tjener Microsoft penge på Windows 10

Microsofts Windows 10 er gratis at downloade, men Microsoft tjener stadig penge. Læs her hvordan.

Windows 10Microsofts seneste softwareversion 10 af styresystemet Windows er gratis for brugere at downloade, men helt gratis behøver brugen af det ikke være. For Microsoft skal jo tjene penge på en eller anden måde når du bruger Windows 10.

 – Microsoft: Nu er Windows 10 færdig

Og Windows 10 ser indtil videre ud til, at kunne blive en succes for Microsoft, der allerede nu har fået mange Windows-brugere til at opdatere til Windows 10.

Det nye styresystem får også en masse ros også af MereMobil.dk.

Selve Windows 10 er som sagt gratis at downloade, hvis du har Windows 7, 8 eller 8.1 på din computer. Så det er et andet sted Microsoft skal tjene pengene, men der er også en række potentielle indtægtskilder i Windows 10. Det skriver PC World.

Et af de steder hvor Microsoft kan tjene pengene er blandt andet ved, at PC-producenterne betaler Microsoft penge for at installere styresystemet på PC’ere, inden de sættes til salg ude i butikkerne.

Og ønsker du at gøre brug af økosystemet omkring Microsoft-produkterne, som hænger sammen med Windows 10-brugen, kan Microsoft også tjene penge på reklamer m.m. i eksempelvis Microsoft-assistenten Cortana eller Bing søgemaskinen.

Men dette vil du ikke direkte kunne mærke som bruger, men du vil skulle have betalingskortet frem, hvis du ønsker mere lagerplads på cloud-tjenesten OneDrive, eller du vil have flere funktioner i den gratis Office 365-pakke.

Windows 10Ligesom det kendes fra mobilspil så har applikationerne også ramt computerbranchen, og dette er et af de steder, hvor Microsoft kan hente lidt indtjening når brugerne køber applikationer i Windows Store.

Windows 10 åbner en dør til Android og iOS apps

Ønsker brugere at slippe for reklamer i kortkabalerne, så koster det ifølge PC World en månedlig afgift på 1,5 dollar, hvilket svarer til omkring 10 danske kroner. Det skriver Computerworld.dk.

Og sidst men ikke mindst, så skal du betale for en Windows 10-licens, hvis du har en ældre version af Windows-systemet end Windows 7. De nye Windows 10-licenser starter ved 119 dollar (815 danske kroner). Du vil også skulle betale for Windows 10, hvis du eksempelvis vil købe en licens og installere på en Mac-computer.

Mere til historien

Windows 10 er endnu ikke klar i mobiludgaven, så smartphones med Windows-styresystemet må vente på opdateringen der lanceres senere på året.

Læs også:
Windows 10 kommer til enheder med 512 MB RAM

Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram