Dansk løsning på høje mobilregninger i udlandet

Træt af alt for høje mobilregninger i udlandet? Så er vi to. Det vil et nyt produkt fra en dansk IT-virksomhed sikre dig mod.

Roaming

Roaming

Skyhøje mobilregninger er hvad der gør sig gældende, når vi tager til udlandet. Vi er begyndt at bruge vores mobiler meget mere på datanetværket, hvilket giver tårnhøje roaming-afgifter uden for landets grænser.

–  Roaming: Det koster data og samtaler i sommerferien

De danske mobilselskaber har længe tilbudt muligheder for billig roaming i EU og i Norden, bl.a. Telia med Roam Like Home konceptet, men det er ikke helt billige løsninger. Dog er der, med et nyt produkt fra en dansk IT-virksomhed, nu håb forude for pengepungen.

Produktet hedder Anqor, og virksomheden bag er den danske virksomhed Capernow. Det skal sikre, at virksomheder får dataadgang over hele kloden uden at skulle betale de dyre roaming-afgifter. Det skulle kunne lade sig gøre via et slags mobilt hotspot, der etablerer internet overalt i verden, ved hjælp af særlige teknologier, skriver Berlingske business.

. “Når softwaren er tændt, lokaliserer den brugerens position. Ud fra placeringen downloades et simkort fra en server, som giver brugeren adgang til operatøren med det bedste datanetværk i området. Herefter kan man være online med op til ti enheder på én gang,” oplyser Capernow.

Ikke bare science fiction

Ifølge stifterne af virksomheden, Sten Engholm og Christian Brønnum, er teknologien testet – og det virker!  Der er desuden taget patent på løsningen.

Der er blevet arbejdet på produktet siden 2011 og Capernow er om få måneder klart til at gå i luften med projektet.

Virksomheden søger private investorer

Produktet ejes gennem datterselskabet Victor World ApS, hvor Capernow ejer 73,71 procen. og hvor Skype-stifter Janus Friis er medinvestor med 14,29 procent gennem selskabet Iconical, skriver Business.

Capernow mangler dog yderligere finansiering for at komme i luften med produktet, og derfor søger de nu nye investorer via selskabet Flex Funding.

Mere til historien

Roaming priserne er på vej ned i EU, og bliver måske helt afskaffet i 2017. Dog vil produktet Anqor sikre billig roaming, selv uden for Europas grænser.

Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Elbilerne i EU har vilde vækstrater

Flere end 500.000 nye elbiler i EU i år. Danmark oplevede en imponerende stigning på 102,4 procent.

(mere…)
Du skal selv kunne skifte telefonens batteri

Batteriet i telefonen skal kunne skiftes uden brug af specialværktøj, lyder det fra Europa Parlamentet.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram