Dårlig mobildækning kan være fatal

Dårlig mobildækning kan få fatale konsekvenser, specielt hvis du befinder dig i en kommune, som selv er skyld i manglende mobildækning.

Dårlig mobildækning kan i sidste ende være fatal fordi folk ikke kan få hjælp. Den advarsel kommer fra Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt kommune. Det skriver TV 2. Borgmesteren kræver derfor, at den nye regering gør noget ved dækningsproblemerne i udkantsområderne.

Mobilmast telemast

Mobilmast i Jylland (Foto: MereMobil.dk)

Til Nordjyske er borgmesteren citeret for at sige:

– “Hvis en mand falder om det forkerte sted i Jammerbugt, kan vi risikere, at man ikke kan komme i kontakt med ham. Det er et problem, vi tager meget alvorligt.”

I Jammerbugt kommune er der mange ældre, og kommunen har været nødsaget til at betale for fastnetforbindelser til de ældre, der bor i områder, hvor mobildækningen svigter.

– “Kravene til mobiludbyderne er for lempelige. Staten bør kræve ordentlig dækning i hele Danmark. Men det er som om, at dem inde på Slotsholmen glemmer, at der findes et land uden for København,” udtaler Mogens Gade ifølge TV 2 til Nordjyske.

Kommunen afviste selv ny mobilmast

Men den dårlige mobildækning skyldes ikke udelukkende teleselskabernes uvilje. TV 2 har nemlig gravet frem, at Jammerbugt kommune selv har afvist opsætningen af en ny gittermast så sent som i september 2014. TDC har et udvidet dækningskrav i blandt andet Jammerbugt kommune, og teleselskabet havde derfor ansøgt kommunen om lov til at opstille en 36 meter høj gittermast.

Den ansøgning blev afvist af kommunens teknik- og miljøudvalg med den begrundelse, at udvalget vurderede, at den høje mast ville påvirke landskabet i negativ grad. Ifølge TV 2 ringer den beslutning dog ingen klokker hos borgmesteren.

I stedet for blev TDC opfordret til, at ansøge om lov til opsætning af et såkaldt rørtårn. En rørtårn er æstetisk pænere, men anvender indvendige antenner, som giver dårligere dækning i området omkring masten.

Hos teleselskabernes interesseorganisation, Teleindustrien, kender de alt til kommunernes tvetungede udmeldinger.

– “Nogle kommuner stiller krav, som er med til at trække i den forkerte retning i forhold til at sikre god mobildækning. (…) I det her tilfælde er det kommunen selv, der siger, at denne mast er grim, og kommunen, der sætter barrierer op for en bedre dækning,” siger Jakob Willer fra Teleindustrien til TV 2.

Mere til historien

TDC har, som en del af licensvilkårene til 800 MHz frekvensbåndet påtaget sig opgaven at sikre dækning i en række områder i fortrinsvis Udkantsdanmark. Det er dog kommunerne, som skal give teleselskaberne lov til at opsætte nye mobilmaster.

Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram