Qualcomm bryder barrieren – trådløs opladning igennem metal

Qualcomm har fundet frem til en ny teknologi, der gør at metal-telefoner også kan oplades trådløst. Se her hvordan det kan lade sig gøre.

Galaxy S6 og flere Nokia Lumia modeller, samt adskillige andre smartphones, har trådløs opladning. Det har blandt andre, HTC One M9, Huawei P8 og iPhone 6 ikke. Det er der en ret så god grund til.

Qi opladning

Trådløsopladning med Qi (Foto: WPC)

Metal forstyrrer de nuværende metoder til trådløs opladning, så du ikke kan have din smarte metal telefon liggende på en trådløs opladningsplade. Ingeniørerne på Qualcomm har en løsning på det, i hvert fald ifølge selskabets seneste pressemeddelelse. Det er et nyligt annonceret påfund som stemmer overens med den allerede eksisterende Rezence.

IKEA er klar med trådløs opladning i møblerne

Rezence er en trådløs strøm standard, der er forskellig fra Qi og PMA, som er andre trådløse standarder for strøm. Qi er dog standarden for trådløs opladning lige nu, men har sine bristepunkter i form af hastighed og anvendelighed.

Sådan fungerer det

I følge Qualcomm, fungerer deres nyeste påfund ved en frekvens, der er langt mere modtagelig for ekstra materiale mellem enheden og det der skal forbindes til.

Det fungerer via magnetisme, så det er ikke klart om alle metaller kan spille sammen med funktionen. Hvis det ikke er tilfældet, vil jernholdige metaller, som f.eks. stål ikke kunne fungerer med den nye funktionalitet, mens aluminium og titanium telefoner vil være brugbare, hvilket er godt, eftersom aluminium er hyppigt anvendt i skabelsen af metal smartphones.

læs også
Trådløs opladning skal gå meget hurtigere

Mere til historien

Qualcomm har også arbejdet på en ny teknologi, der vil gøre trådløs opladning hurtigere. Lige nu er den trådløse standard Qi, meget langsommere end Qualcomm’s Quick Charge 2.0 teknologien, som kan levere ca. 60% strøm på en smartphone, på ca. 30 minutter.

Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra har Qualcomm-chip i Danmark – men!

Den nyeste Galaxy-topmodel, S24 Ultra, har Qualcomms nye superprocessor. Der er bare et MEN!

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Trådløs opladning får et løft

Den første trådløse oplader med Qi2 standarden, er lige om hjørnet. Opladebrikken fastholdes med magneter.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram