Netbanken er indhentet af mobilen

Når danskerne skal overføre penge tager de i stigende grad deres smartphone og iPad frem for computeren. Smartphones og tablets er på niveau med antallet af overførsler fortaget på computeren.

Netbank- og mobilbanks overførsler (Kilde: Bankdata)

Netbank- og mobilbanks overførsler (Kilde: Bankdata)

Der er ingen tvivl om, at mobiltelefonen efterhånden benyttes til mere og mere og danskerne har for alvor taget netbanken (mobilbanken) på smartphones og tablets til sig.

Fra andet kvartal 2012 til andet kvartal 2015 er antallet af pengeoverførsler steget med 871 procent – i samme periode er antallet af netbanksoverførsler fra en computer kun steget med 68 procent. Det viser nye tal fra Bankdata, som leverer IT til danske pengeinstitutter.

Mobiltelefonen eller tabletten er blevet valget for flere og flere danskere, når de overfører eksempelvis lommepenge til børnene, betaler regninger eller flytte penge fra lønkontoen til budgetkontoen. Det har også betydet, at antallet af mobile overførsler i juni i år indhentede antallet af overførsler foretaget på en computer.

Mobilbanker slår sociale medier i 2019

Mobilbank

Mobilbank

– ”Danskerne kan og vil meget mere på deres mobil og tablet end for blot et år siden. Vi ser en klar tendens til, at folk vælger mobile enheder frem for computeren til at tjekke løn og overføre penge. Vi forventer, at tendensen vil fortsætte, så en større andel vil benytte mobile enheder til også at beregne lån og gennemgå deres budgetter i takt med, at mobilbankerne videreudvikles,” forklarer underdirektør i Bankdata, Poul Erik Osmundsen.

Foruden antallet af mobile pengeoverførsler er også antallet af unge under 18 år, der har adgang til net- og mobilbank også steget markant. Antallet af unge med adgang til net- og mobilbank er steget med over 3.000 procent siden juni 2005 – og fra 2011 frem til i dag er antallet mere end femdoblet.

– ”Efter at banken er blevet tilgængelig på digitale platforme, ser vi en eksplosiv vækst i antallet af unge, der anvender bankernes selvbetjeningsløsninger. Unge er generelt gode til at tage de elektroniske løsninger til sig, og det betyder, at de får adgang til flere muligheder og større indblik i deres økonomi end dengang, hvor man modtog månedlige kontoudtog og havde sin egen bankbog,” siger Poul Erik Osmundsen.

 – Podcast: Mobilbetaling – måske dansk kickstart

Bankdata anslår i øvrigt, at der i Danmark er omkring tre millioner aktive brugere af netbanker.

Mere til historien

Ved en netbankoverførsel forstås, at der overføres penge fra et kontonummer til et andet fra en browser på en computer, smartphone eller tablet. Overførsler mellem bankkunders egne konti tæller også med i statistikken. En mobiloverførsel er en overførsel af penge fra et kontonummer til et andet foretaget på en smartphone eller en tablet via en mobilbank-applikation. I statistikken er ikke medregnet overførsler via MobilePay,. Derimod medregnes Swipp-overførsler, da disse teknisk set er en bankoverførsel.

Disse apps kunne stjæle dine bankoplysninger

Forklædt som brugbare værktøjer kunne en række apps aflure og stjæle blandt andet bankoplysninger fra telefonen.

(mere…)
Disse bankapps kommer til Mac-computere med M1-processor

Vi har spurgt de største danske banker, hvilke planer de har om understøttelse af Mac-computere med M1-processor.

(mere…)
Danske Bank har vendt modvind til medvind for ny mobilbank

Danske Bank har altid fået ros for deres mobilbank indtil de lavede en ny og lukkede den gamle i sommeren 2019. Men kritikken er nu vendt.

(mere…)
Endelig! NemID-app frigives i maj 2018

Er du træt af at bruge NemID-kortet? Ja, så kan du glæde dig. En NemID-app er på vej og frigives i maj 2018.

(mere…)
Bankapplikationen Lunar Way får stor opdatering

Den danske bankapplikation Lunar Way har netop fået en større opdatering, som bringer nye funktioner, designændringer og forbedringer med sig. Læs mere om det her.

(mere…)
Nykredit indgår partnerskab med Lunar Way

Nykredit har indgået et partnerskab med Lunar Way og vil sammen forsøge, at designe det der skal være næste generation af bankkunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram