Fitbit Arla – den trådløse vægt (test)

TEST: En personvægt i høj kvalitet og med trådløst samspil til smartphonen. Vi har testet Fitbit Arla.

Fitbit Arla

Fitbit Arla

Jeg har i længere tid anvendt Fitbits forskellige fitnessarmbånd. Ikke fordi jeg er speciel ”fit”, men fordi det giver en tilfredsstillelse, at følge lidt med i om jeg bevæger mig nok. Også søvn-trackeren har jeg stor glæde af.

Da min gamle badevægt var blevet temmelig ustabil, var tiden kommet til en opgradering, og hvad ville være mere naturligt end Fitbits personvægt, som passer til armbåndet? En trådløs digital badevægt, der taler med en applikation, er lige sagen for en gadgetnørd som mig.

Fitbit Arla er en stabil vægt, med en flot poleret glasoverfade og et rundt display til at vise de, til tider, skræmmende resultater. Den stabile konstruktion, også når det kommer til bagsiden der vender ned mod gulvet, sikrer dig større præcision, hvor du ikke i samme grad som en billig vægt risikerer, at underlaget påvirker vægtangivelsen.

Displayet (baggrundsbelyst LCD) viser en række forskellige informationer, som ud over vægt og fedtprocent kan være navn på brugeren, batteristatus og styrken på Wi-Fi signalet.

Flere brugere på samme vægt

Når Fitbit Arla er sat op, hvilket er ganske let og tager under 10 minutter, kan den detektere op til otte forskellige brugere, som får deres data sendt til deres personlige Fitbit-konto. Det er blot at stille sig op, hvorefter displayet byder den rigtige bruger velkommen.

Efter afsluttet vejning viser displayet ens aktuelle vægt og fedtprocent, hvorefter informationerne overføres trådløst til ens Fitbit-konto som kan tilgås via både applikationen på telefonen eller via web-interfacet.

Her kan du så i en grafisk fremstilling følge med i, om vægten er på vej i den rigtige eller forkerte retning. Der kan også meget detaljeret ses, hvordan vægten og ens BMI har udviklet sig over tid.

Jeg kan afsløre, at Fitbit Arla bestemt ikke sender vægten i nedadgående retning, men den minder dig om, hvad din aktuelle status er, og ved at sætte personlige vægtmål ind i applikationen, bliver det tydeligt hvor meget du mangler i den ene eller anden retning.

Billeder af Fitbit Arla

Køb og glem

Fitbit Arla et fantastisk eksempel på en ”Internet Of Things”-enhed, som lever sit eget stille liv, men stadig udfører et vigtigt job i hjemmet.

I dagligdagen tænker man slet ikke over, at der er tale om en intelligent internetforbunden enhed. Den bruges fuldt ud som enhver anden badevægt, blot lidt smartere.

Hvis dine gæster eller børn stiller sig op på vægten, bliver statistikken eller dataene ikke ødelagt, da vægten straks detekterer der er tale om en ukendt bruger, og derfor blot viser måleresultatet i displayet.

Smartphonen er en meget præcis skridttæller

Skærmbilleder fra Fitbit

Video: Fitbits præsentation af Arla

 

Konklusion: Vægten værd

Der er mange forskellige priser på badevægten, og en test af badevægte i Politiken Lørdagsliv (2010) viste stor forskel i præcisionen på de testede vægte. Jeg har ikke et vægtlaboratorium med lodder i mit hjem, og kan derfor ikke dokumentere hvor præcis den er.

Jeg kan dog sige, at den vejer ens fra gang til gang – også når den bliver flyttet og ikke står det samme sted på gulvet i badeværelset. Så den virker pålidelig. For mig er det som sådan ikke vigtigt, om vægten er hundredeprocent præcis. Det vigtige ligger i, synes jeg, at udviklingen kan følges.

I testperioden har jeg ikke oplevet nogle tekniske problemer, såsom netværksfejl og lignende.

Overvejer du Fitbit vægten så tjek priserne på nettet. De svinger helt nede fra godt 800 kroner og op til 1.300 kroner.

Jeg har ikke afprøvet andre vægte med trådløst samspil mellem vægt og applikation, og kan derfor ikke sige, om Fitbit Arla er bedre eller ringere end sine konkurrenter. Af samme årsag giver jeg den heller ikke en karakter, men derimod udmærkelsen ”MereMobil.dk anbefaler”.

Bruger du Fitbits andre produkter, er Fitbit Arla bestemt værd at overveje.

Test: Fitbit Charge HR – hold styr på skridt og søvn

Mere til historien

Fitbit Arla spiller sammen med Fitbits univers, og kan derfor ikke benyttes sammen med andre konkurrerende tjenester.

Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram