Bag om teknologierne ved Wimbledon

Der er sket meget i sportens verden, og teknologien har for alvor også gjort sit indtog. Bliv klogere på hvordan tech bruges i Wimbledon.

Wimbledon

Wimbledon

Årets tredje Grand Slam turnering i tennis, Wimbledon, er i gang med anden og sidste uge. Der har været en masse overraskelser rent tennismæssigt, og desværre har vi ikke længere flere danskere med i turneringen, men Wimbledon er interessant på flere andre punkter end tennismæssigt.

Følg præstigefyldte Wimbledon på mobilen

Rent teknologisk er Wimbledon nemlig også super spændende. Der er højhastighedskameraer, avancerede computersystemer og masser af sensorer på banen.

Tennis er ligesom mange andre sportsgrene ikke længere kun interessant rent sportsligt, men nu handler det i en særlig grad også om teknologi, dimser og data.

I dette års Wimbledon er Hawkeye kameraet med til at lukke en masse diskussioner om boldene er inde eller ude. Systemet benytter højhastighedskameraer og billedanalyse – og udover at tracke boldens bevægelser benyttes Hawkeye også til at samle data om spillerne.

Der tages 1.000 billeder i sekundet, og disse analyseres for at lokalisere bolden og linjerne – efterfølgende kan man så køre frem og tilbage i disse billeder for at afgøre om bolden er inde eller ude. Det skriver DR.dk.

Foruden Hawkeye så benytter de i Wimbledon også radarpistoler til at måle hastigheden på spillernes server.

Det er Watson, tidligere vinder i Jeopardy, der analyserer disse data for IBM i år. Watson-softwaren formår at sammenligne nye data med historiske data, hvilket gør det nemt at opklare om der sættes rekorder. Watson analyserer desuden også tweets omkring Wimbledon for at se om der er tendenser og trends i disse.

Tennissporten er efterhånden blevet mere overvågning end spil, og også ketcherne er udstyret med digitalt udstyr. Disse sensorer i ketcherne kan holde styr på hvor kraftigt der slås og hvilken type slag, der er tale om. Det betyder også, at det er endnu nemmere at indsamle data fra spillet.

Den traditionsrige Wimbledon-turnering tillader dog ikke alle gadgets hverken på eller uden for banen. Eksempelvis annonceres det, at selfie-sticks ikke må medbringes eller anvendes af publikum.

Mere til historien

Til US Open sidste år fremviste Ralph Lauren også en prototype på en ”tech-shirt”, der kunne samle data om spillernes aktivitet. Denne ”tech-shirt” er syet med biosensoriske fibre og udstyret med en Bluetooth-sender, der efterfølgende kan overføre data til eksempelvis en smartphone. Under US Open blev tech-shirten båret af nogle af bolddrengene/-pigerne.

Her er 3 Endomondo alternativer

TIP: Endomondo er lukket. Her er 3 andre motionsapps, som du kan bruge, når du skal motionere. Vi har fundet nogle Endomondo alternativer.

(mere…)
Garmin er klar med et 4G løbeur

Garmin Vivoactive 3 Music leverer 4G LTE-forbindelse på løbeturen eller i motionscenteret. Batteritiden er op til fem dage på en opladning.

(mere…)
Apple Watch bliver i højere grad et sportsur

Når du opdaterer Apple Watch til watchOS 5 får uret endnu flere sports- og motionsfunktioner. Læs om dem her. (mere…)

Tennis-galla i Parken med Wozniacki og ny mobilteknologi

I aften er der show-kamp mellem Caroline Wozniacki og Venus Williams når de dyster ved Champions Battle 2018. Men en ny mobilteknologi får også dansk tennispremiere.

(mere…)
Royal Run er udkommet som app

Kronprinsen er klar med motivation og tips til løbeturen i en ny app forud for Royal Run.

(mere…)
Sådan er Jabra Elite Sport og JBL Inspire 500

MINITEST: Jabra Elite Sport og JBL Inspire 500 er to trådløse headsets til sport. Vi afprøver, om du kan nøjes med den billigste og spare 1.000 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram