I 2017 forsvinder udlandspriserne måske

Mandag sætter det lettiske formandskab sig til forhandlingsbordet, og forsøger at lave en ny roamingprisaftale med Europaparlamentet.

Roaming

Der er gode nyheder til mobilbrugere, der rejser i udlandet. Fra næste år får mobilpriserne måske et stort hak nedad, og i 2017 forsvinder de dyre roaming-takster måske helt inden for EU, skriver Business.dk.

Oprindeligt vedtog EU Parlamentet i 2014, under de danske EU-formandskab, en afskaffelse af roaming ved udgangen af 2015, men politiske benspænd fra særligt de sydeuropæiske lande, fik beslutningen skudt til hjørne, så roamingafskaffelsen først ville blive gennemført fra 2018.

Mandag den 29. juni mødes det lettiske formandskab i EU med Europaparlamentet, og gør et forsøg på, at lukke en aftale, så mobilkunderne i de 28 EU-lande vil kunne benytte telefoni og data.

Ifølge oplysninger Berlingske er i besiddelse af, vil der, formodentlig i april 2016, blive en markant tvangsnedsættelse af priserne, der i praksis vil opleves som en 70 procent nedsættelse. Året efter bliver der måske omkring sommerferiens start tale om en egentlig afskaffelse af roaming.

Når roamingentakster på et tidspunkt afskaffes, skal de lokal telemyndigheder holde øje med, at teleselskaberne ikke hæver priserne på de lokal abonnementer, i et forsøg på at hente det som tabes på roaming. I Danmark ligger denne opgave hos Erhvervsstyrelsen.

Guide Det koster billig udlandstelefoni på ferien

Priserne i udlandet er løbende blevet billigere, men det er fortsat meget dyrt, når mobilen anvendes uden for landets grænser. I vores guide kan du se hvad mobilbrug koster denne sommerferie.

Mere til historien

I Danmark har både Telia, Telenor og TDC forskellige udlandstelefoniløsninger, men 3 er det selskab, som har været mest konsekvent. Med 3 Like Home kan telefonen nu i over 20 lande, benyttes på samme vilkår som lokalt i Danmark.

Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Elbilerne i EU har vilde vækstrater

Flere end 500.000 nye elbiler i EU i år. Danmark oplevede en imponerende stigning på 102,4 procent.

(mere…)
Du skal selv kunne skifte telefonens batteri

Batteriet i telefonen skal kunne skiftes uden brug af specialværktøj, lyder det fra Europa Parlamentet.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram