Apple Music: Så meget betaler Apple for musikken

Kunstnere og rettighedshavere får lidt mere ud af Apple Music, end de gør på Spotify. Spotify er uenig.

Apple musik

Apple Music åbner 30. juni 2015 (Foto: Portableone.com)

En musiktjeneste som Apple Music kan ikke starte op, uden at have en aftale med pladeselskaber og rettighedsindehavere, hvilket Apple forud for åbningen af Apple Music senere denne måned, har fået på plads.

Rettighedsindehaverne, og i sidste ende kunstnerne, alt efter aftalerne, vil modtage 71,5 procent af beløbet kunderne betaler for tjenesten, såfremt der er tale om musikrettigheder hjemmehørerende i USA. Uden for Amerika, f.eks. i Europa, vil betalingen ligge omkring 73 procent.

Tallene bekræftes overfor Re/code af Robert Kondrk, vice president for iTunes.

Apple vil ikke betale musikejerne noget for de sange som streames i den tremåneders gratisperiode, der tilbydes til tjenesten.

Hvor meget kunstnere, tekstforfattere og komponister i sidste ende får udbetalt hænger sammen med, hvordan deres aftale med pladeselskabet er skruet sammen, og kan således blive meget forskelligt fra artist til artist.

Det skal du vide om Apple Music

Apple har hidtil, i forbindelse med applikationer, delt 70 procent af omsætningen med appudvikleren, men på musikdelen lader det til, at blive et større cut der sendes ud af huset.

Spotify har, ifølge Spotifys artistwebsite, en gennemsnitsudbetaling til rettighedshaverne på 70 procent.

Spotifys talsperson Jonathan Prince pointerer, at Spotify betaler for alt den musik der anvendes på tjenesten, også den som gratisbrugerne lytter til, mens Apple ikke betaler ret meget for musikken som lyttes via den gratis musikservice iTunes Radio og Beats1 radiotjenesten, der åbner sammen med Apple Music.

Apple Music spiller i 100 lande fra den 30. juni 2015.

Telia tager en bid af Spotify

Mere til historien

Apples musiktjeneste vil streame i 256 kbps, mens industristandarden er 320 kbps.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram