Apple betaler alligevel kunstnerne i prøveperioden

Apple Music giver nu betaling for brug af musikken i den tre måneders prøveperiode.

Tweet 22. juni 2015 fra Apple VP Eddy Cue

Tweet 22. juni 2015 fra Apple VP Eddy Cue

Kort efter Apple Music, og priserne, var præsenteret kom det frem, at Apple ikke betalte rettighedsindehaverne for brug af musikken, i den tre måneders gratis prøveperiode.

Onsdag meget tidlig morgen (dansk tid) kom vice president Eddy Cue fra Apple, via Twitter, med en kovending. Apple Music vil betale artisterne for streaming, også i prøveperioden, forlød det fra Apple chefen.

Apple har modtaget kritik fra blandt andet sangerinden Taylor Swift, som i et blogindlæg lægger vægt på vigtigheden af, at understøtte nye artister og bands økonomisk for brug af musikken. En kunstner som udsender sin første single, bliver ikke betalt for succesen, lyder det blandt andet fra Taylor Swift.

De danske priser på Apple Music

Tweet 22. juni 2015 fra Apple VP Eddy Cue

Tweet 22. juni 2015 fra Apple VP Eddy Cue

I musikbranchen går tingene stærkt, og en kunstner kan således stå uden indtægter, fra en potentiel succesfuld streamingtjeneste, selvom sangen har været spillet tusindvis af gange på tjenesten.

Taylor Swift har tidligere trukket alt sin musik tilbage fra Spotify, og har nedlagt forbud mod Apple for brug af hendes album ”1989”, der har solgt 4,9 millioner styks af alene denne udgivelse.

Flere medier har udlagt sagen som om, at Taylor Swift har presset Apple til en ændret politik på området. Eddy Cue har i et andet tweet skrevet: ”vi hører dig @taylorswift13”. Helt generelt lader Apples sig aldrig presse til noget som helst, men kører helt deres egen linje. Så mon ikke der er tale om en tilfældighed?

Det skal du vide om Apple Music

Mere til historien

Taylor Swift har solgt over 40 millioner albums, og har 130 millioner singledownloads. Hun er således blandt de fem artister i verden med det største salg af digital musik.

Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Netflix vækster i første kvartal 2024

KORT NYT: Netflix har haft en god start på 2024, hvor første kvartal viste større vækst i abonnenter end forventningerne havde været.

(mere…)
Max: Her er priserne i Danmark

I næste måned sættes stikket i til Max. Her er priserne på abonnementerne. Læs mere om dem her.

(mere…)
Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram