Telebranchen siger nej til yderligere overvågning

En genindførelse af sessionslogning, siger telebranchen nej til, selvom politiet har en anden holdning.

internet overvågningDen omfattende sessionslogning af danskernes internet og telefoniaktivitet, kendt som logningsdirektivet, blev efter syv år droppet i sommeren 2014, og telebranchen ønsker ikke igen, at skulle indsamle følsomme oplysninger omkring borgerne.

Det siger direktør i brancheorganisationen Teleindustrien (TI), Jakob Willer, efter en udmeldingen fra Rigspolitiet der gerne vil have genindført sessionslogningen, skriver Ekstra Bladet.

Det er skudattentaterne i København tilbage i februar 2015 med to dræbte civile til følge, der får Rigspolitiet til, overfor Berlingske, at udtrykke et ønske om adgang til datamaterialet.

– ”I de syv år med den omfattende overvågning, var der ingen større sager, hvor politiet brugte oplysningerne til noget,” siger Jakob Willer fra TI til Ekstra Bladet.

I dag har politiet med en dommerkendelse i hånden mulighed for, at overvåge en mistænkt, og dennes adfærd på nettet. Der er ligeledes adgang til masteoplysninger, der kan spore personen ud fra opkald og beskeder.

Sådan passer teleselskaberne på dine data

Mere til historien

I sessionslogningen gemte teleselskaberne data om brug af mobiltelefoner, IP-adresser, lokationer og adfærd på nettet. Oplysningerne skulle gemmes i et år.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram