Facebook tjener penge på mobilen

Facebook tjener langt om længe store penge på mobilen.

Facebook tjener gode penge på at levere intetsigende statusopdateringer omkring vægttab, tilbud fra den lokale grilbar og politikske statements fra en eller anden person, som man vidst nok kendte tilbage i 1998, og som man af en eller anden grund er “ven” med på Facebook.

Fremover kan Facebook blive en integreret del af arbejdspladsen.

Facebook

Men indtil nu har indtjeningen primært kommet fra desktopversionen af Facebook, mens mobilplatformen har været et smertens barn for Facebook.

En HTML5 version af Facebook applikationen endte i en teknologisk blindgyde for det store amerikanske selskab, og det var lige ved at gå helt galt, da Facebook separerede Facebook applikationen fra Facebook Messenger.

Men nu tjener Facebook langt om længe penge på mobilplatformen. Det skriver Tek.no.

Milliarderne ruller

Dugfriske tal fra Facebook viser, at selskabet omsatte for 3,54 millarder dollars i første kvartal, hvilket var lidt mindre end ventet. Alligevel er der tale om en stigning på 40 procent set i forhold til samme kvartal sidste år, hvilket må siges at være ganske pænt.

Det var specielt annoncer på mobilplatformen, som trak det store læs. Mobilannoncer voksede med hele 59 procent til 2,59 milliarder dollars, hvilket betyder, at Facebooks omsætning på mobilplatformen udgjorde 73 procent af den totale omsætning.

Facebooks overskud landede dog kun på 512 millioner dollars for hele kvartalet, hvilket er et fald på 20 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Det svage resultat skyldes tildels øgede omkostninger til udvikling, og resultatet er alligevel ikke helt skidt. Facebooks grundlægger og CEO, Mark Zuckerberg, manede også til ro med en kommentar om resultatet er stærk start på året.

Både Facebook og Google (og mange andre selskaber) har en “mobile first” strategi, som går ud på, at alle nye tiltag skal udvikles og målrettes selskabernes mobilplatforme.

Mere til historien

Facebooks antal af månedlige brugere steg sidste år med 13 procent til 1,44 milliarder. 1,25 milliardere brugere også Facebooks mobilplatform.

Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram