Mor og far er uønskede venner på Facebook

Flere forældre bruger deres smartphone til Facebook, og det får de unge til, at skifte til andre sociale medier eller blokere forældrene.

Facebook

Facebook

Næsten alle med adgang til internettet har også en Facebook-konto. Faktisk har Facebook over 1,3 milliarder brugere.

Men når stort set alle og enhver er samlet på samme platform, har det også en bagside. Det skriver Tek.no.

De britiske aviser The Telegraph og Daily Mail melder om en ny trend som indebærer, at mange unge mennesker faktisk forlader Facebook, fordi de ikke ønsker, at deres forældre skal snage i deres liv på det sociale medie.

I en britisk undersøgelse, som Halifax Digital Home Index stod bag, svarede 32 procent af deltagerne mellem 16-34 år, at de havde slettet deres Facebook-profil, efter en af deres forældre var kommet på Facebook.

33 procent svarede, at de havde slettet eller blokeret familiemedlemmer fra vennelisten, mens 10 procent havde skiftet til andre sociale tjenester, hvor deres forældre eller familie ikke var til stede, f.eks. Twitter, Snapchat og Instagram.

– Snag i dine venners gamle Facebook opdateringer

Meget af grunden til denne udvikling, skal ses i lyset af , at forældregenerationen i stigende grad benytter deres smartphone til de sociale medier.

Resultaterne af undersøgelsen genspejler meget godt trenden indenfor sociale medier, og hvordan teknologien forbedrer kontakten imellem familier, der er spredt over hele verden, men samtidig også hvordan den er med til at forstyrre de unges privatliv, som de gerne vil holde skjult for forældrene.

Mere til historien

Tek.no har været i kontakt med Facebook’s nordiske kontor, som dog ingen kommentarer har til undersøgelsen.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram