Telia sikrer Tesla-ejere mod værkstedsbesøg

Telia er blandt Europas største teleudbydere, og Tesla er verdens største producent af el-biler, sammen sikrer de kunderne.

Som almindelig bilejer står du ofte selv for sikringen af din bils velbefindende samt at den er serviceret og opdateret i softwaren. Bliver din bil stjålet er den sjældent nem at finde igen, skal du have opdateret softwaren i bilen, skal du forbi et autoriseret værksted og ofte betale for den tid der bliver brugt på opdateringen.

Tesla Model S

Tesla Model S

Men er du ejer af en Tesla Model S, så er ingen af overstående bekymringer længere aktuelle, for hos Tesla har man indgået en aftale for hele Norden med Telia, det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

– Telia og Telenors mobilnetværk er nu ét

Dette samarbejde, mellem en af Europas førende teleoperatører og verdens største producent af el-biler, betyder, at ejere af en Tesla Model S, nu blot skal ringe til et servicenummer hos Tesla i tilfælde af biltyveri, så kan selskabets kundeservice ved hjælp af bilens indbyggede GPS og SIM-kort, med opkobling til en Telia-mast, live følge bilens aktuelle placering. Således kan Tesla Model S ejere, hurtigt hjælpe politiet på vej mod gerningsmændene.

– Fakta om Telia og Telenor mobilfusionen

Skal bilen opdateres med ny software, så kræves der ikke længere et besøg på det lokale værksted, inden for dennes ulejlige åbningstider, nej man skal blot godkende opdateringen, der trådløst tilsendes til Tesla Model S og fremvises på dennes infotainmentskærm. Igen kan dette kun lade sig gøre via samarbejdet mellem Telia og Tesla, da opdateringen kommer ”Over The Air” (OTA), som det også kendes fra opdateringer til vores smartphones og tablets.

– ”De seneste opdateringspakker har blandt andet indeholdt en adaptiv fartpilot, et nyt navigationssystem med real-time opdatering af trafiksituationen, fjern-start med din mobiltelefon og meget andet. Alt sammen uden at bilen skal på værksted,” fortæller Esben Pedersen, kommunikationschef for Tesla Motors i Skandinavien.

Telia understreger i sin pressemeddelelse, at aftalen er kommet på plads takket være stærk fokus på teknologierne ”Machine-to-Machine” (M2M) samt ”Internet of Things” (IoT), disse sammenfatter automatisk internetforbundne maskiner og teknologier.

Mere til historien

Under dette års Mobile World Congress offentliggjorde Telia ligeledes en rapport som behandler IoT-teknologien indenfor blandt andet transport sikkerhed og sundhed, der kunne dokumentere, at vi i Norden allerede nu har flere internetopkoblede enheder, end der er indbyggere.

iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram