Her oplades mobilbatteriet på to minutter

Web-TV: En modificeret Galaxy S5 bliver her oplades på under to minutter. Ny teknologi baner vejen for lynopladning af vores telefoner.

storedot opladning mwc 2015

Storedot oplader 1.000 mAh batteri i modificeret Samsung Galaxy S5

Manglende strøm på vores bærbare gadgets er et stigende problem, og nok det mest irriterende for brugerne. Batterispørgsmålet er det som jeg oftest møder, når jeg taler med slutbrugere om ny teknologi.

Selvom udviklingen af batterier går hurtigt, så har denne udvikling ikke formået, at følge med vores konstant stigende forbrug af bærbare enheder, der kræver strøm uden en stikkontakt.

På Mobile World Congress 2015 fremviste Storedot et lynopladningskoncept, hvor en modificeret Samsung Galaxy S5, blev opladet på blot to minutter. Batteriet der oplades i demonstrationen, som du kan se herunder, er kun på 1.000 mAh, men sidst på året håber Storedot de kan oplade et 1.500 mAh batteri på omkring ét minut.

Årsagen til denne super-opladningsteknologi skal findes i den kemiske sammensætning af batteriet, der er anderledes end hvad der normalt anvendes i traditionelle batterier, skriver CNET.com.

Hold liv i dit batteri frisk længere – fem råd

Konceptet giver mulighed for anderledes anvendelse af vores smartphones. I stedet for store batterier kan mindre benyttes, og på rekordtid kan de genoplades. Hvis teknologien kommer på markedet, vil vi nok se større batterier med mere kapacitet, end dem som benyttes i opladetesten på MWC.

Smartphone-producenterne har de seneste par år gjort meget for batteritiden i produkterne, men det er oftest softwarebaseret. Forskellige batterispare-funktioner i f.eks. Android kan strække batteriet længere, men der ofres altid noget. Det kan være telefonen bliver langsommere, mails ikke hentes som push eller skærmlyset er dæmpet

Batteritest af 13 smartphones

Se Storedot lynlade modificeret Galaxy S5

Mere til historien

En af de mest vellykkede batterispare-funktioner står Sony for med STAMINA-tilstand.

Sammen med Galaxy S5 introducerede Samsung Ultra Strømsparetilstand. Her slukkes samtlige funktioner i telefonen, der efterfølgende kun kan bruges til SMS og opkald. Til gengæld kan batteriet holde omkring 3 dage ved kun 30 procents strøm tilbage på telefonen.

Læs også:
7 måder at spare på batteriet i iOS 8
10 tips til længere batteritid på iPhone

Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram