Skandalesag: Simkort-producent frikender sig selv

Skandalesag afblæst efter SIM-kort producent delvist frikender sig selv. Danske teleselskaber ånder lettet op.

For kort tid siden blev det offentligt kendt, at verdens største SIM-kort producent, Gemalto, formentligt er blevet hacket af selveste NSA og den britiske efterretningstjeneste GCHQ. Under angrebet skulle sikkerhedskritiske krypteringsnøgler til forbrugers SIM-kort være blevet stjålet, således at efterretningstjenesterne, med lokalt udstyr, ville kunne aflytte udvalgte personer både på samtaler, men også aflæse tekstbeskeder.

Mobil aflytning - sikkerhed

Mobil aflytning

Til Computerworld.dk blev der fra de danske teleselskaber Telia, Telenor og 3 gjort bekendt, at de potentielt kan have indkøbt SIM-kort til danske forbrugere, hvis krypteringsnøgle kunne være blevet stjålet af efterretningstjenesterne.

Skandalesag: Millionvis af danskere kan være aflyttet

Lækagen af dokumenterne der beskyldte Gemalto for dårlig sikkerhed, og efterretningstjenesterne for at have stået bag angrebet betød, at Gemalto måtte iværksætte en intern undersøgelse. Det er nu denne der er blevet fremlagt.

I undersøgelsen, udført af Gemalto selv, frikender selskabet sig for at have stået uvidende omkring angrebet. På pressemødet afholdt af selskabet, bekender de at der har været begået et sikkerhedsbrud på deres interne netværk, men at angrebet skulle være begået på deres kontor-netværk. Dermed udelukkes efterretningstjenesterne for at kunne komme i nærheden af krypteringsfilerne.

– Podcast #17: SIM-kort er mere end plastik

Alligevel erkender Gemalto, at der har været et angreb, der kan have opsnappet kritisk data, der under de rette forhold kan have givet efterretningstjenesterne adgang til private SIM-kort. Men, at dette udelukkende kan være pågået hos et begrænset antal netværk, da dette sikkerhedskompromis, udelukkende kan være sket på 2G-netværk.

Danske teleselskaber er lettede

Overfor Computerworl.dk ånder de berørte danske teleselskaber lettet op.

– ”Efter at vi har været i kontakt med Gemalto og foretaget vores egne, interne undersøgelser, ser vi ikke nogen grund til at være bekymrede over sikkerheden,” siger Iréne Krohn, pressechef hos TeliaSonera.

– Danskerne ligeglade med mobilsikkerhed

Også hos Telenor er man sikre på, at der ikke er sket et sikkerhedsbrud hos danske telekunder.

– “Gemalto har begået en meget grundig redegørelse, og den viser, at risikoen for kompromittering af vores kunder er meget, meget lav,” siger Telenors pressechef, Tom Lehn-Christiansen.

Uddybende fortæller Tom Lehn-Christiansen, at man hos Telenor i den sikkerhedskompromitterede periode, kun har indkøbt 13 SIM-kort fra Gemalto. Disse er kun blevet brugt til interne tests.

Samlet set er de tre danske teleoperatører tilfredse med Gemaltos interne undersøgelse, der giver dem ro og optimisme til at opretholde en fortsat tillid til producenten.

– “Vi er rigtitg glade for Gemaltos budskaber, især fordi vores kunders sikkerhed ikke har været i fare, da vi jo kører på 3G- og 4G-netværket,” siger 3’s danske pressechef, Hanne Damgaard, til Computerworld.dk og fortsætter, “Hos 3 har vi fortsat tillid til Gemalto som verdens største leverandør af simkort.”

Mere til historien

Gemalto har under fremlæggelsen af sin interne undersøgelse understreget, at det ligeså er vigtigt for de enkelte teleoperatører, at sikre sine netværk med kryptering af SIM-kort såvel som netværkskommunikationen.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram