Få pengene tilbage for en iPhone app

Web-TV: Har du købt den forkerte app, en dårlig sang eller tager filmen for lang tid, at downloade? Guide til pengene retur for køb i App Store.

Har du fortrudt købet af en app på iPhone, iPad eller Mac, så kan du få pengene tilbage, uden Apple stiller en masse spørgsmål.

EU har vedtaget en digital returpolitik på applikationer og andre digitale indkøb, som stiller forbrugerne særdeles godt. I 14 dage efter købet, kan du få pengene igen.

Reglerne imødekommer de mange klager, der har været over blandt andet in-app køb, hvor der på iPhone og iPad, kan købes alverdens ekstra-ting i spil og programmer.

I dag er mange apps og spil gratis at hente. Producenterne tjener i stedet penge ved, at sælge tilkøb inde i applikationen.

Web-TV: Guide til pengene retur fra apps hos Apple

Apple blokerer for misbrug

Der er det særlige ved returneringen af applikationer, spil og musik, at de ikke forsvinder fra enheden de er købt på. Man har blot ikke muligheden for gendownload eller download på flere enheder, tilkoblet det samme Apple ID.

Returretten har visse begrænsninger. Du kan ikke gå shop-amok og kræve pengene retur for købene efterfølgende. Apple har indlagt en misbrugsspærring, og i App Store vilkårene fremgår en gummiparagraf, som Apple kan henvise til, hvis et eventuelt misbrug bliver opdaget.

Teksten er: Undtagelse til fortrydelsesret: Du kan ikke annullere en ordre, som omfatter digitalt indhold, hvis leveringen af dette indhold er påbegyndt, og du har vedkendt dig, at du i kraft af dette mister fortrydelsesretten.

I praksis skulle det ikke betyde noget, andet end ved misbrug. I de testkøb vi har foretaget, har der ikke været problemer med returretten, hvor Apple holder sig til EU-reglerne.

Guide: Punkt-for-punkt – sådan returneres i App Store

Mere til historien

Brugere af Android-telefoner og Google-produkter, har ikke samme udvidede returret som Apple tilbyder. Applikationer og spil købt i Google Play Store kan kun refunderes i to timer efter købet.

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram