Tablets har ingen rekordvækst

Tablets, Android såvel som iPad, vil ikke rekordvækste i år. Det mener Gartner og IDC.

tabletsSelvom der sælges mange tablets på verdensplan, vil der ikke være tale rekordagtige vækstrater, skriver Business.dk.

Analysefirmaet Gartner regner kun med en salgsstigning på otte procent i år. Der forventes et salg på 233 millioner tablets i 2015. I det forgangne år rundede salget godt 216 millioner enheder. Analysen bakkes op af analysekollegaerne IDC.

Salget stagnerer selvom priserne falder på produkterne. Gennemsnitspriserne på Android tablets er siden 2011 faldet med 53 procent. I dag er gennemsnitsprisen på 140 dollars eller hvad der svarer til 850 danske kroner.

De mindste tablets er mest populære. Futuresource, et markedsanalysefirma, peger på, at 65 procent af det samlede tablet-salg i 2014 gik til produkter med skærmstørrelser på mellem syv og ni tommer.

Gartner har tidligere peget på, at Apple har måtte se deres markedsandele på tablets falde. I 2013 var nedgangen på 16,8 procent. Det er Android-tablets der driver tabletmarkedet, og Apple rammes ekstra hårdt af, at udskiftningen af allerede solgte iPads til nye, ikke sker hurtigt nok. Det kan du læse mere om i analysen ”Derfor falder salget af iPads”.

Sådan bruger vi tablets

Mere til historien

Tablets vil i fremtiden få en større betydning end de har i dag. I 2018 vil PC’eren ikke længere være førstevalget for hovedparten af brugere.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Rygterne svirrer: Ny iPad Pro OLED og MacBook Air på vej

Apple rygtes at være på vej med en lancering som blandt andet inkluderer iPad Pro med OLED-skærm og MacBook Air.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram