Project Ara – Googles modul-telefon når de første forbrugere i år

Google Project Ara, skal gøre op med måden smartphones produceres. Yderligere detaljer er offentliggjort.

Google er en virksomhed som ikke længere blot beskæftiger sig med søgemaskiner og Android. De står bag en lang række opkøb af teknologivirksomheder og innovative visioner fra hele verden.

Google Project Ara

Google Project Ara – Endo (skallen)

Project Ara hørte tidligere under Motorola, men som du måske husker, så købte Google Motorola, for blot få måneder senere at sælge det igen til Lenovo. Dog valgte Google, at beholde en lang række stratetiske innovationer og patenter, heriblandt Project Ara.

Project Ara går i alt sin enkelthed ud på, at danne et grundlag for, at virksomheder som Nvidia, Qualcomm, Intel og en lang række andre chip- og hardwareproducenter, kan udvikle små hardwareblokke som kan indsættes i en metalramme, for til slut at udgøre en smartphone, som forbrugerne selv kan vælge hvordan skal være sammensat.

I dag (14. januar 2015) trådte Project Ara et skridt tættere på at blive en realitet. Google har afholdt en udviklerkonference i deres hovedkvarter i Mountain View, Californien.

Her er nye prototyper af Project Ara blevet fremvist, med hardware udviklet af de virksomheder som har tilsluttet sig projektet. Fremskridtet er nu nået så langt, at man kan udskifte de fleste moduler, uden at skulle slukke telefonen, takket være Android 5.0, som er en del af Project Ara.

Den største nyhed fra konferencen er, at Google forventer de første forbrugere i slutningen af 2015, vil få mulighed for at købe en Ara telefon, med udskiftelig hardware. Men som det kan ses på billedet herover, bliver de første Ara-enheder et ”pilot”-produkt, altså et ikke færdigt produkt, som forbrugere skal være med til at give feedback på.

De første forbrugere kan derfor forvente at få et produkt, hvor de bruger det på daglig basis, med det formål at give Google ens forbrugsmønster og erfaringer med produktet, meget lig det vi så med de første versioner af Google Glass.

Galleri med Project Ara

Video om Project Ara

Mere til historien

Det første sted i verden til at få fingre i en Project Ara enhed bliver Puerto Rico. Puerto Rico har et marked, med 50 procent feature-telefoner, 50 procent mid- til highend telefoner, og 77 procent af internetforbruget sker via mobiltelefonen i landet, blandt andet derfor har Google valgt dette som det første testområde

Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Google klar med nye funktioner til Pixel

Google har frigivet deres seneste Pixel Feature Drop, som indeholder en masse nye funktioner.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram