iPhone blev årets mobilsucces

Apples iPhone blev den største mobilsucces i 2014. Samsung blev nummer to, mens resten deles om smulerne fra de riges bord.

Apple iPhone 6 i space grey (Foto: Apple)

Apple iPhone 6 i space grey med 64 GB hukommelse er den mest populære iPhone-model  (Foto: Apple)

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så blev Apple med iPhone, i forskellige variationer, den største mobile succes i 2014. Det er vanskeligt, at finde en forklaring på hvorfor præcis Apple, er SÅ populær som tilfældet er.

Tallene for 2014 dokumenterer tydeligt en nærmest uhyggelig interesse for den amerikanske smartphone.

Sammen med Telenor, Telia, 3 og Elgiganten har MereMobil.dk opgjort det seneste års salgshitlister. Faktisk var Apple så dominerende, i 2014 at vi har set os nødsaget til, også at lave en årshitliste renset for i-mobilen.

På de 10 øverste pladser sidder Apple på intet mindre end fem. iPhone 6 og 6 Plus kom først på markedet i september, men har alligevel presset sig ind på årshitlisten. Den bedst solgte telefon i 2014 blev iPhone 5S efterfulgt af iPhone 6 på andenpladsen.

Web-TV: Hvilken iPhone skal du vælge?

Faste priser på iPhone

En prissammenligning vi gennemførte i slutning af året, viste en meget ensartet pris på Apples produkter fra forhandler til forhandler, og derfor kan argumenter om tilbudskampagner på iPhone, ikke bruges som forklaringen på overrepræsentationen. Produkterne er stort set aldrig på tilbud, og hvis de er, så er det nærmest kun symbolsk

Med andre ord. Vi betaler åbenbart glædeligt hvad telefonen koster.

På årshitlisten er det hele ikke smartphones. Den mest opsigtsvækkende er Nokia 301. Det er en gammeldags standardtelefon med fysiske knapper, uden touchskærm. Til gengæld har den virkelig lang batteritid. Så ikke alle ønsker tilsyneladende, at være med på smartphone-bølgen.

Derfor er Nokia 301 overraskende populær

Ældre telefoner på top 10

Et par andre, lidt ældre telefoner, har også fundet vej til hitlisten. Samsung Galaxy S3 LTE og Samsung Galaxy S4 Mini er ikke ligefrem nye, men prisen er efterhånden blevet ret interessant, for dem som ikke føler et behov for, at have den nyeste smartphone mellem hænderne.

På årshitlisten uden iPhone er det Samsung der dominerer. Ud af 10 pladser har Samsung de seks, med Galaxy S5 som den bedst placerede. Da S5 blev præsenteret i februar 2014 var prisen godt 5.550 kroner. I dag kan den samme telefon erhverves til omkring 3.300 kroner, og er dermed et godt køb, for dem som vil have en smartphone med stor skærm.

Særligt én telefon på listen udmærker sig med et velafbalanceret forhold mellem ydelse, størrelse og pris. Sony Xperia Z3 Compact som har 4,6 tommer skærm. Z3 Compact er årets Sony-topmodel, Xperia Z3, pakket sammen i et mere lommevenligt format. Karakteren i anmeldelsen endte på 6 ud af 6 stjerner, og aktuelt er prisen uden abonnement, nede omkring 3.000 kroner.

Web-TV: Så gode er de nye Xperia Z3-modeller

Top 10: Mest solgte i 2014

  1. iPhone 5S
  2. iPhone 6
  3. Samsung Galaxy S5
  4. iPhone 5C
  5. iPhone 4S
  6. iPhone 6 Plus
  7. Nokia 301
  8. Samsung Galaxy S3 LTE
  9. Sony Xperia Z3 Compact
  10. Samsung Galaxy S4 Mini

Top 10: Mest solgt i 2014 (uden iPhone)

  1. Samsung Galaxy S5
  2. Nokia 301
  3. Samsung Galaxy S3 LTE
  4. Sony Xperia Z3 Compact
  5. Samsung Galaxy S4 Mini
  6. Samsung Galaxy S5 Mini
  7. Nokia Lumia 630
  8. Sony Xperia Z1 Compact
  9. Samsung Galaxy Xcover 2
  10. Samsung Galaxy S4

Web-TV: Sådan var mobilåret 2014

Mere til historien

Ikke nok med, at Apple klarede sig bedst i 2014, så valgte læserne af MereMobil.dk også iPhone 6 til Årets Mobil. Med til den historie hører, at den blev skarpt forfulgt af Sony Xperia Z3.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
CAD-billeder afslører designet på iPhone SE 4

En række 3D-renderinger afslører (måske) designet på den fjerde generation af iPhone SE.

(mere…)
Med ny iPhone-opdatering bliver App Store og browsere friere

Apple låser nu iPhone lidt mere op, men kun for EU-borgere. De nye muligheder kommer dog ikke uden begrænsninger. 

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram