Telia og Telenors mobilnetværk er nu ét

TT-netværket er nu ét samlet netværk på tværs af 2G, 3 og 4G LTE.

Der blev skrevet historie i nat, hvor verdens først netværkssamarbejde på tværs af 2G, 3G og 4G blev afsluttet i Sønderjylland og på Fyn. 21 måneders intensivt arbejde er snart overstået, og resultatet er nu ét samlet netværk, der bliver delt mellem Telia og Telenor. Det unikke ved dette samarbejde er, at ingen andre steder i verden deler to teleselskaber hele deres radionetværk-infrastruktur på tværs at både 2G, 3G og 4G LTE. I daglig tale omtales det nye samlede netværk som TT-netværket.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

– ”I televerdenen er det her et verdenshistorisk øjeblik, og jeg er selvfølgelig stolt over, at vi er kommet i mål med så stort og kompliceret et projekt, som virkelig har gjort en forskel for kunderne. Vi har bygget en ’digital Storebæltsbro’, som består af over 4.000 mobilmaster. Vi har gjort mobildækningen bedre end nogensinde og bragt hurtigt mobilt 3G- og 4G-bredbånd til mange små byer og øer, som tidligere kun havde 2G-forbindelse,” siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen.

Hos Telia er der også glæde over, at netværksopgraderingen nu endelig er et overstået kapitel

 – TT-netværket forbedres yderligere i 2015

– ”Netværket er vores permission to play. Et kvalitetsnetværk med høje hastigheder er simpelthen fundamentet for lanceringer af nye services som Spotify, Telia TV og Storytel. Med vores seneste netværksopgraderinger, har danskerne fået det stærkeste netværk, vi nogensinde har set her i landet. Det er vi stolte af at kunne levere – specielt fordi det er første gang i verdenshistorien, at nogen gennemfører et projekt som det her. Og så er det endda sket helt efter planen og uden større forstyrrelser,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Netværket slet ikke færdig

– ”Vores netværk står aldrig færdigt. Det er på én side et forstemmende faktum, og på den anden side er det jo også lige netop dét, der gør det så spændende at arbejde med teknik og udvikling. I vores arbejde handler det jo om hele tiden at optimere, bygge ud og fintune, så kunderne får de bedste oplevelser med tjenesterne. Her er dækning en af de væsentlige faktorer, og vores ambition er at dække 99,9 % af danskerne med både 2-, 3- og 4G i begyndelsen af 2016,” siger Christoph Nørgaard.

Næste skridt for Telia og Telenor er en opgradering til LTE Advanced med Carrier Aggregation, som giver plads til flere brugere på nettet med endnu højere hastigheder. Telia og Telenor forventer at aktivere de første master med Carrier Aggregation i begyndelsen af 2015. På MereMobil.dk har vi tidligere omtalt planen for 2015 i denne artikel.

Her blev dækningen forbedret i nat

Nattens 2G-sammenlægning betyder, at Telenors kunder i en række områder har flere 2G-master til rådighed og derfor vil opleve væsentlig bedre indendørsdækning, når de taler i mobiltelefon. Det gælder blandt andet følgende områder:

  • Området mellem Borg, Sølsted og Skast
  • Omkring Hyrup, Visbjerg, Bjerndrup og Nørre Løgum
  • Omkring Hokkerup og Bjergskov.
  • Langs Hoptrup Hovedved (mellem Hoptrup og Genner)
  • I Nybøl og Fynshav
  • Mellem Nørre Højrup og Ringe Mark
  • Omkring Bellinge
  • I Skovhuse og langs Rynkebyvej (mellem Rynkeby og Revninge)
  • I Drigstrup og Bregnør Fiskerleje
  • I Brudager, Gravvænge og Heldager

Mere til historien

TT-netværket består at 4.150 mobilmaster, og det er planen af udvide med omkring 20 ekstra mobilmaster i 2015.

Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram