Nokia Here tager kampen op mod Google Maps

Konkurrent til Google Maps er ude af beta. Navigationsprogrammet Nokias HERE er klar til at give Google kamp til stregen.

Nok er Nokia ikke længere nogen stor hardware-producent, men i tiden op til salget af deres Lumia-brand og udvikling heraf, begyndte selskabet også at producere software tilpasset deres Windows Phone produkter. Nokia har sågar også produceret en Android-launcher kaldet Z Launcher.

Nokia HERE til Android

Nokia HERE til Android

Nu er alt sammen solgt, på nær deres softwareudvikling, hvilket har betydet de kan fortsætte udviklingen af deres apps, heriblandt Nokia HERE, som indtil nu har været i beta til Android.

– Nokia N1 tablet – comeback på Android

HERE er oprindeligt udviklet til Windows Phone, men de seneste måneder har det været muligt at installere applikationen manuelt på ens Android enheder. Det er nu slut, da den er blevet tilgængelig her via Google Play.

Med lanceringen af HERE til Android bliver Nokia en direkte konkurrent til Google Maps, og det er en værdig konkurrent. Vi har endnu ikke nået at teste korttjenesten, men ifølge flere net-medier, er den hurtig og fyldt med funktioner som 3D-kort, navigation, interessepunkter, live trafikmelding og måske vigtigst af alt, noget som Google Maps ikke kan, offline navigation.

Applikationen tillader brugeren at udvælge et stykke af verdenskortet og gøre det tilgængeligt uden brug af dataforbindelsen på sin telefon, dette kan Google Maps også, men forskellen i HERE ligger i, at man kan starte en navigation, mens man er offline. Så længe man navigerer inden for det område, man har downloadet lokalt til telefonens hukommelse, er dataforbindelse unødvendigt.

– Nokia N1 er først med ny USB-standard

Med HERE ude af beta og Z Launcher allerede velanmeldt i Google Play, har Nokia taget de spæde skridt til en positiv Android oplevelse, når deres nyeste hardwareprodukt under licenseret navn, Nokia N1, kommer til næste år.

Se HERE i nedenstående video.

Kilde: Here.com

Mere til historien

HERE til Android er kun starten på Nokias software-rejse. En planlagt iOS app er undervejs, meldingen lyder på en lancering i starten af 2015.

Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram