Derfor er Nokia 301 overraskende populær

Nokia 301 er en billig mobiltelefon som mod alle smartphone-odds sælger helt utroligt godt. Vi har set på hvad der gør Nokia 301 overraskende populær.

Nokia 301

Nokia 301

I sommeren 2013 sendte hedengangne Nokia mobilen Nokia 301 på markedet i Danmark. Nokia 301 ikke er en moderne smartphone. Det er bare en telefon, men mobilkøberne er vilde med den, og de seneste mange måneder har Nokia 301 ligget på top 10, over de mest solgte telefoner hos blandt andet Telia, Telenor og 3.

Jeg har set nærmere på telefonen, som slet ikke passer ind i det fine selskab af smartphones, der styres af Apple, Samsung og Sony.

Nokia 301 koster under 550 kroner uden abonnement. Den har gammeldags telefondesign, med fysiske taster og en lille skærm på 2,4 tommer, der ikke er en touchskærm. Målene er 114 x 50 x 12,5 millimeter. Styresystemet er Series 40 som gennem mange år har været elsket af kunderne for sin enkelthed.

Noget af det der gør telefonen interessant er det kompakte design, der er særligt relevant for dem, som for det meste har brug for at tale i telefon, og kan undvære smartphone-funktioner. Selvom Nokia 301 kan gå på nettet, og har en Facebook-applikation preinstalleret, så ligger dens styrke netop i det basale.

Ifølge specifikationerne kan den levere seks timers samtale på en opladning, hvis den er på 3G-nettet. Sættes Nokia 301, over på udelukkende at køre på 2G-nettet stiger samtaletiden, på en opladning, til 20 timer. Her er telefonen, der ikke behøver sove i opladeren hele tiden.

Telia, der i lang tid har forhandlet telefonen, er overrasket over det stabile salg.

– ”Nokia 301 tog over for Nokia C2-01 i juni 2013. Siden har den solgt stabilt, og været en fast bestanddel af top 10,” fortæller David Engstrøm, pressechef i Telia til MereMobil.dk.

Det er angiveligt håndværkere, der foretrækker Nokia 301, fordi den er billig at erstatte, hvis uheldet skulle være ude. Netop basisfunktionerne er noget af det køberne lægger mest vægt på.

Nokia 301 lever altså højt, på gammeldags funktioner som god og lang samtalekvalitet, vibrator når telefonen ringer samt lav vægt på godt 100 gram.

Når vi ser nærmere på specifikationerne, er Nokia 301 på flere punkter stadig top moderne. Eksempelvis har den Bluetooth 3.0, der er en af de nyeste versioner af denne trådløse teknologi, som i denne mobil primært anvendes til headset. Der kan også bruges hukommelseskort og med GPS er det muligt, at se på et kort hvor man befinder sig.

Jeg er imponeret over, at en telefon som denne stadig kan sælges og stadig findes. Hvor skal målgruppen for denne type telefon gå hen, når det ikke længere findes?

Mere til historien

Selvom mange købere er glade for en gammeldags telefon som Nokia 301 så må vi også erkende, at der ikke længere findes ret mange af denne type telefoner på markedet. Smartphones bliver billigere og billigere. Særligt Samsung har de senere år været eksponent for billige Android-telefoner til under 1.000 kroner.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

 

Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram