Betal med mobilen på sygehuset

Mobilbetaling rykker ind på de danske sygehuse. I Viborg og Silkeborg er der nu indført betaling i med smartphonen.

Efter et succesfuldt forsøg på Viborg sygehus har sygehuset valgt at indføre mobilbetaling på flere afdelinger. Det er bankernes mobilbetalingstjeneste Swipp, der nu rykker nu ind på sygehusene i Viborg og Silkeborg. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

Swipp

Swipp

Det er ikke en god ide at have kontanter liggende fremme på de danske sygehuse, da der er en øget risiko for tyverier for både patienter, pårørende og sygehusets ansatte på de enkelte sygehusafdelinger.

Sygehusene i Viborg og Silkeborg har gennemført et forsøg med mobilbetaling, og dette forsøg var så stor en succes, at sygehusene nu gør forsøget permanent til glæde for sygehusets brugere.

Mobilbetalingen kan på sygehusene blandt andet benyttes af pårørende til at betale for mad, eller gravide kan betale for ultralydsbilleder.

– Swipp køber betalingstjenesten Paii

Ikke helt fri for kontanter

Endnu er sygehusene ikke helt fri for kontanter, men det er dog målsætningen, at de enkelte sygehusafdelinger i fremtiden helt kan undgå at have kontanter liggende.

– “Rent fysisk kan vi ikke aflevere penge hver dag efter dagens betalinger. Så vi er nødt til at have dem liggende i afdelingerne”, udtaler afdelingssygeplejerske Karen Marie Goul fra Kvindeambulatoriet i Viborg til DR Midt & Vest og uddyder:

– “Der er rigtigt mange, som passerer forbi – både patienter og personale. Så jeg synes, det kunne være rart, hvis vi slipper for at have kontanter liggende i afdelingen.”

Det største problem er på nuværende tidspunkt ikke selv teknologien bag mobilbetalingen, men ifølge Karen Marie Goul, at der endnu ikke er så mange, der har installeret Swipp på deres smartphone.

Mere til historien

Swipp er bankernes fælles mobilbetalingstjeneste. Swipp overtog fornyeligt teleselskabernes Paii betalingstjeneste. I modsætning til MobilePay kræver det, at man er kunde i en bank der tilbyder Swipp, for at kunne bruge tjenesten til betaling.

 

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram