Qualcomm klar med lyn-hurtigt Cat 10 LTE modem

Nu kan din smartphone snart surfe med 450 Mbit/s. Qualcomm er klar med et nyt modem.

4G LTE Advanced, netværk, hastighed

Sammenligning af 4G hastighederne (Foto: Scinotions.com)

Chipproducenten Qualcomm som producerer en meget stor del af de chipsæts, der sidder i mange forskellige producenters smartphones, er nu klar med et Cat 10 LTE modem. Det skriver Qualcomm i en pressemeddelelse.

– Hvad er LTE Advanced?

Et Categori 10 modem er den del af en smarthpones, som sørger for dataforbindelsen mellem smartphonen og mobilnetværket, og det har direkte indflydelse på hvilke tjenester og hvilken hastighed dit teleselskab kan tilbyde på smartphones.

Det er nemlig ikke nok, at dit teleselskab har et splinternyt rasende hurtigt mobilnetværket – det kræver også at din smartphone understøtter de nye teknologier, der skal løfte din smartphone fra Ferrari hastighed til rumraket hastighed.

Carreir Aggregation over både TDD/FDD

Qualcomms nye LTE model får modelnummeret Gobi 9×45 modem, og det bliver det første Cat 10 LTE modem. Modemet bliver fremstillet med 20 nm procesteknik, og vil understøtte carrier aggregation over både TDD og FDD frekvenser, samt download-hastighed på op til 450 Mbit/s og uploadhastighed på op til 100 Mbit/s.

– Tri band carrier aggregation er testet

Den virkelig store nyhed er dog ikke den teoretiske hastighed, men derimod muligheden for at kombinere TD-LTE og FD-LTE. I Danmark benytter vi FD-LTE, men i fremtiden vil vi måske også se TD-LTE, som er en anden version af LTE, hvor man ikke benytter parrede frekvenser.

Derudover understøtter Gobi 9×45 modemet triband carrier aggregation på hele 60 MHz. Det betyder, at man vil kunne kombinere tre frekvensblokke på 20 MHz til en stor ‘virtuel’ frekvensblok på 60 MHz, og i teorien opnå en downloadhastigehed på op til 450 MHz.

Web-TV: Sådan virker det nye 4G LTE

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere omtalt teknologierne i artiklerne Huawei har opnået 300 Mbit/s med 3CC på 4G og 450 Mbit/s på Australsk 4G net.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra har Qualcomm-chip i Danmark – men!

Den nyeste Galaxy-topmodel, S24 Ultra, har Qualcomms nye superprocessor. Der er bare et MEN!

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram