Københavnerne har næsen mest i mobilen

Særligt Københavnerne sidder med snuden i mobilen, også under familiemiddage. Nordjyderne er derimod de værste til at bruge telefonen på romantiske dates.

Smartphone brug ved fødselsdag (Foto: Telia)

Smartphone brug ved fødselsdag (Foto: Telia)

Familiemiddagen er ikke længere mobilfri zone, særligt ikke hvis man kommer fra København. Københavnerne ligger godt 13 procent højere end landsgennemsnittet, når det kommer til at benytte mobilen under en familiemiddag.

Hovedstadsområdets beboere kan heller ikke holde mobilen i lommen under et møde eller i undervisningssituationer. Her ligger københavnerne 15 procent over resten af Danmark. Der er et plus på ni procent, når det kommer til brug af mobilen i biografen.

Tallene stammer fra en undersøgelse analysefirmaet YouGov har foretaget på vegne af Telia.

Gratis smartphone i bytte for personlige data

Nordjyderne har i undersøgelsen om mobilbrug en tvivlsom førsteplads i kategorien ”romantisk date”. Mere end dobbelt så mange nordjyder (57 procent i forhold til den gennemsnitlige dansker) trækker gerne mobilen frem under en date.

– ”Jeg tror undersøgelsens resultater samlet set viser, at mobilen er en integreret del af alle aspekter af vores hverdag, men naturligvis handler det om at finde en sund balance,” siger Telias privatkundedirektør Christoph Nørgaard.

Tip: Sådan vælger du barnets første mobil

Selvom mobilen har stor indpas i manges hverdag, skal man passe på ikke at tage den med i seng. Hvis der besvares arbejdsmails i sengen, så er man mindre tilbøjelig til at være veloplagt og nytænkende på arbejdspladsen dagen efter, skriver Videnskab.dk.

Mere til historien

Mange er nærmest afhængige af, at tjekke mobilen i stort set alle situationer, men selvom vi gør det, er det ikke det samme om det opleves som okay. I en tidligere undersøgelse YouGov lavede for MetroXpress svarede 44 procent, at de kun synes det er i orden at tjekke mobilen, mens man er sammen med andre, når der er en nødsituation eller der ventes et rigtigt opkald.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram