Facebook: Er du okay?

Hvis du i fremtiden befinder dit i et katastrofe område, så kan du forvente at din Facebook applikation spørger om du er okay.

Facebook sikkerhedstjek

Facebook sikkerhedstjek

Facebook har lavet en ny funktion, som det sociale medie kalder et ‘sikkerhedscheck’. Ideen bag sikkerhedschecket er, at dine venner og familie kan se, at du er i god behold, hvis du befinder dig i et katastrofeområde.

Under større katastrofer såsom terrorangreb, jordskælv og tsunamier opstår der altid et enormt kommunikationsbehov, som i de fleste tilfælde overbelaster den lokale teleinfrastruktur.

Overbelastningen sker, fordi kapaciteten på mobilselskabernes netværk er reduceret, når mobilmaster mister strømmen, og fordi alt for mange mennesker forsøger at kommunikere med deres smartphone på en gang. Dette overbelaster mobilnetværkene, ligesom det kendes fra store koncerter. Ved at minimere behovet for kommunikation kan livsvigtig kommunikation forsat blive foretaget, og pårørende kan hurtigt få besked på om deres kære er i god behold.

Det er ganske simpelt hurtigere og mere effektiv at overføre nogle få Kb data til Facebook, end det er at venner og familie ringer forgæves utallige gange.

Sådan fungerer ‘sikkerhedschecket’

Sikkerhedschecket fungerer i praksis på den måde, at der sendes en push-besked til din smartphone. Beskeden sendes, hvis Facebook mener, at du muligvis befinder dig i katastrofeområdet. Hvis du har logget på Facebook et par timer før et jordskælv rammer, så ved Facebook, at du har befundet dig i området, og der afsendes derfor en Push-besked til din smartphone.

Når du læser beskeden i Facebook applikationen, så vil du have mulighed for at vælge om du er i god behold, eller at du slet ikke er i det berørte område. Facebook søger derefter for at informere din venner og familie (via Facebook) om at du er i god behold.

Læs mere om ‘sikkerhedschecket’ på Facebooks hjemmeside

Mere til historien

I Japan har man et avanceret system, der advarer om katastrofer, før de rammer. Dette system kan du læse mere om her.

Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram