Telenor klar med HD-voice – bedre samtalekvalitet

Mobilsamtalerne hos Telenor får nu bedre lydkvalitet. Teleselskabet har sat stikket i til funktionen HD-voice som mange nyere smartphones understøtter.

HD-voice

HD-voice giver markant bedre samtalekvalitet (Foto: Sony Mobile)

Telenor har nu aktiveret HD voice i hele sit 3G-netværk, hvilket betyder langt bedre lydkvalitet mellem Telenors kunder, hvis man benytter en telefon, der understøtter HD-voice, hvilket mange nyere smartphones gør.

Telenor har testet HD-voice i Nordjylland henover sommeren, og nu udrulles teknologien til hele Danmark. HD-voice er en opgradring til taleopkald, hvor stemmegenkendelsen er bedre, og baggrundsstøj reduceres markant. HD voice kræver dog at både ens egen og modpartens telefon benytter Telenors netværk.

-”Hvis jeg taler med en Telenor-abonnent, der befinder sig udendørs med en masse biltrafik omkring sig, så vil jeg stort set ikke kunne høre støjen fra bilerne, tværtimod vil stemmen stå klart og tydeligt i min telefon. Forskellen bliver meget tydelig, hvis jeg kort efter taler med en, der ikke er på Telenors netværk – så er baggrundsstøjen der igen, og stemmen går mindre klart igennem,” fortæller Telenors netværksdirektør Richard Stigaard.

Nu ydes der mobiltilskud til Samsung og iPhone

Ifølge Telenor har kunderne i testperioden været glade for den gode lydkvalitet, men også undret sig over, at lydkvaliteten svinger, hvilket altså skyldes, at begge telefoner skal være på Telenors netværk og desuden skal understøtte HD-voice. Det kræver ikke en aktiv handling fra kundens side for at aktivere funktionen.

– ”På sigt vil vi forhåbentlig kunne udveksle opkald i HD-kvalitet med de andre teleoperatører, så man får den optimale lyd, uanset hvem man ringer til, men i første omgang er vi glade for at kunne stille den gode lydkvalitet til rådighed for samtaler mellem vores egne kunder,” siger Richard Stigaard.

Telenors kolleger i Norge har lavet denne video, som giver en ide om, hvor effektivt HD-voice fjerner baggrundsstøj – i dette tilfælde fra en byggeplads.

Telenor har også rullet HD-voice ud i sit 2G netværk. Det er dog meget få telefoner, der understøtter funktionen på 2G, og derfor vil man i de fleste tilfælde opleve, at man falder tilbage på ”normal” lydkvalitet, hvis man bevæger sig ud af et 3G-dækningsområde.

I begyndelsen af 2012 åbnede TDC for HD-voice blandt selskabets egne kunder. 3 tilbyder også HD-voice.

Så mange har mobilen med på toilettet

Mere til historien

De fleste nyere telefoner understøtter HD-voice på 3G. Det gælder eksempelvis iPhone 5, 5S og 5C, HTC One, One X og One V, Samsung Galaxy S4 og S5, Nokia Lumia 610, 820, 920 og 930 og Sony Xperia Go, Xperia Ray, Xperia S og Xperia Z.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
Telenors skærmforsikring er ulovlig – sådan rammes du

Skærmskift-forsikringen i Telenors abonnementer er ulovlig og stoppes midlertidigt. Læs hvad det betyder for dig.

(mere…)
Telenor nu klar med Google Pixel-telefonerne

Telias eksklusivitet er udløbet. Google Pixel-telefonerne kommer nu i sortiment hos Telenor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram