Selvfølgelig kan iPhone 6 Plus bøjes

En iPhone 6 Plus er konstrueret i aluminium og med det rigtige tryk kan telefonen bøje. En mobilreparatør mener dog ikke, at kunderne skal være bekymrede, men iPhone 6 Plus kan bøjes.

Apples store phabletmobil, iPhone 6 Plus med 5,5 tommer skærm, er angiveligt dårligt konstrueret. I hvert fald hvis man skal tro omtalerne på nettet.

På både Macrumors og Gizmodo er der rapporter fra iPhone 6-ejere som beskriver, at telefonen er blevet bøjet, blot ved at være i lommen.

På Unbox Therapy vises hvordan telefonen man både bøjes, og udsættes for uoprettelige skader. I videoen ser man en iPhone 6 Plus blive bøjet med de bare hænder.

Video: iPhone 6 Plus bøje test

Rolig nu: Ingen iPhone 6 bøjepanik

En iPhone 6 Plus har en ramme af aluminium der udover at være et let metal, også er blødt. I et stykke aluminium skal der stort set ingenting til, inden der opstår hakker og ridser eller andre uhensigtsmæssigheder i konstruktionen.

Kunderne skal ikke gå i total iPhone 6-panik, lyder det fra en uafhængig professionel mobilreparatør.

– ”Sandsynligheden er lille hvis iPhone 6 Plus er i forlommen på bukserne. Det er straks værre hvis iPhone 6 Plus bliver opbevaret i baglommen. Det ser ud som om, at iPhone 6 Plus også har et par svage led, som vi også har set det på iPhone 5 og 5S,” siger Adam Altintas fra Mobilchefen.dk, der er et autoriseret mobilværksted, til MereMobil.dk.

iPhone 6 Plus er den mest holdbare iPhone

iPhone 6 Plus kan bøjes

Bøjet iPhone 6 Plus (Foto: Macrumors)

Kræver mange kræfter

I videoklippet fra Unbox Therapy ses det tydeligt, hvordan der lægges mange kræfter i at bøje iPhone 6 Plus. Under særlige omstændigheder vil en iPhone, eller anden telefon konstrueret i aluminium, kunne bøje i en lomme.

– ”Der skal virkelig store fysiske kræfter til før en enhed vil give efter og bøje på de svage punkter, bare ved at have den i lommen, Jeg tror det er vanskeligt at skabe en telefon uden svage led, særligt når telefonen skal fremstilles så tynd som tilfældet er,” siger mobil reparatøren.

Han maner til besindighed. Det er ikke sådan, at en telefon blot lige pludselig bøjer.

– ”iPhone 6 Plus købere skal ikke være bekymrede. Jeg tror ikke iPhone 6 Plus er svagere end andre smartphones på markedet i dag. Mit råd er, at opbevare telefonen forsvarligt f.eks. ved at gøre det til en vane at vende skærmen mod sig selv, når den puttes i en lomme. Du må endelig ikke læne dig op af en bordkant, mens telefonen er i lommen”, siger Adam Altintas fra Mobilchefen.dk.

Generelt råder store mobilbrands som Samsung, Sony og Apple kunderne til at telefonen bør opbevares i en jakkelomme eller taske.

Farvel til iPhone 4S

Plastik eller aluminium

Unbox Therapy har fulgt bøje-testen op ved at udføre det samme forsøg på en Samsung Galaxy Note 3.

Umiddelbart virker Note 3 mere sikker, når den udsættes for belastning, end iPhone 6 Plus.

Den vigtige forskel er, at Galaxy Note 3 er fremstillet i plastik og ikke aluminium, som iPhone 6 Plus. I video er det tydeligt hvordan Samsungs storskærms-telefon er betydeligt mere hårdfør.

Billigste iPhone 6 hos teleselskaberne

Video: Bøjetest af Galaxy Note 3

Ikke dækket af reklamationsret

En iPhone, eller andet tilsvarende produkt bliver bøjet, er det som udgangspunkt ikke dækket af reklamationsretten.

– ”Hvis man bøjer sin telefon så den lider fysisk overlast, så der ingen reklamationsret. Hverken fra Apple eller fra forhandleren,” lyder det fra Michael Bech, direktør i Humac-kæden, der er autoriseret Apple-forhandler i Danmark.

– ”Hvis sådanne skader overhovedet skal kunne komme på tale, at være dækket, vil det være fordi at producenten opdager, at der er tale om en konstruktionsfejl, og at man er kommet frem til, at produktet ikke kan holde til det som det er tiltænkt til,” forklarer Michael Bech.

Alle produkter bliver fald- og vridtestet inden de kommer på markedet. Apple og andre producenter har altså et godt overblik over, hvor meget et produkt vil kunne holde til.

Mere til historien

Om der er et reelt problem med konstruktionen af iPhone 6 Plus vil vise sig over tid hvor kundeklagerne i så fald vil blive mere omfattende.. Historier om iPhones der bøjer er derimod en god mediehistorie som let finder vej til spaltepladserne, også selvom det kun er et fåtal af telefoner der eventuelt vil have problemet. I de forskellige rapporter er det ikke muligt at se, om telefonen virkelige er bøjet af sig selv, eller om den har været udsat for anden fysisk overlast.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram