Danskerne ligeglade med mobilsikkerhed

En ny undersøgelse viser, at danskerne ikke er nervøse for om et af vores kæreste eje, nemlig vores mobiler, bliver hacket og fremmede dermed får adgang til alle vores personlige data.

Sikkerhed, IT-sikkerhed.

IT-sikkerhed tager vi alt for let på

Til trods for den store hacker-sag, som har været meget omtalt i medierne, hvor en række amerikanske kendisser havde fået deres iCloud-konti hacket – ja, så er det altså ikke noget der bekymrer os danskere. I hvert fald ikke nok til, at vi beskytter vores smartphones. Det viser en ny undersøgelse, som Telia og YouGov har foretaget blandt 1006 voksne danskere.

Apple fralægger sig ansvaret for fotoskandale

Undersøgelsen viser, at under halvdelen (42 procent) af de adspurgte har installeret “Find my iPhone” eller lignende “remote wipe”-program på deres telefon, hvilket gør det muligt, at slette alt data på enheden, hvis uheldet skulle være ude.

27 procent af de adspurgte har desuden hverken beskyttet deres telefon med en tastekode eller anden simpel låsefunktion, hvilket gør den helt åben for kriminelle, hvis den stjæles fra frakkelommen, tabes eller glemmes.

PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

Danskernes afslappede holdning til mobilsikkerheden ses også ved, at mere end to ud af tre danskere svarer, at de ikke er bekymrede for, at deres mobiltelefon skal blive hacket.

Undersøgelsen viser også, at vores største sikkerhedsbekymring gælder offentlige trådløse netværk. Her logger kun hver tredje af os på uden forbehold, mens mere end hver femte aldrig benytter dem. En tredjedel bruger dem gerne, dog ikke hvis de skal bruge funktioner som netbank og lignende.

Tip: Sådan sætter du kode på iPhone

Mere til historien

Særligt hvis mobilbetaling bliver en realitet, mere end det er i dag, kan den sløsede holdning til mobilsikkerheden blive en sikkerhedsrisiko for mange.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram