TDC advarer atter om svindelnumre

ADVARSEL: TDC og deres underselskaber advarer nu om, at flere TDC-kunder atter er blevet kontaktet af svindelnumre, der opfordrer folk til at ringe tilbage. Læs mere om det her.

TDC og deres underselskaber advarer endnu engang om svindelnumre på deres Facebook-sider, teleselskabet opfordrer dog kunderne til at hjælpe med at identificere numrene. Det skriver Dr.dk.

Får du opkald eller beskeder fra mærkelige numre, som starter på +88 eller +881, så kan det blive dyrt hvis du ringer eller skriver tilbage til disse. Sådan lyder advarslen fra TDC, der alene i dag (tirsdag) har fået omkring 50 henvendelser fra kunder, som alle har modtaget mærkelige SMS-beskeder eller opkald.

Politiet advarer mod fup-SMS – sådan beskytter du dig

– “Man skal lade helt være med at ringe tilbage til de her numre, for det kan blive rigtig, rigtig dyrt. Det kommer typisk til at koste mellem 30-100 kroner i minuttet,” siger Rasmus Avnskjold, presserådgiver i TDC.

Kommer man alligevel til at ringe tilbage, så er der en mærkelig stemme, der prøver at holde samtalen i gang, eller man bliver bedt om at skrive en kode, så gælder det om at lægge på med det samme, lyder det fra Rasmus Avnskjold.

SMS-beskederne vil oftest være på dansk, dog sprogligt forkert.

Numrene +88 og +881 stammer fra maritime operatører, som typisk servicerer krydstogskibe eller boreplatforme.

TDC oplyser, at de arbejder på at lukke svindelnumrene ned og derfor godt kan bruge hjælp fra kunderne til at identificere de forskellige numre. Dette kan enten gøres ved at skrive på enten selskabets Facebook eller TDC’s hjemmeside.

Mere til historien

Kender du nogen, der er på et krydstogtskib eller arbejder på en boreplatform, så skal du tjekke det er det nummer du kender.

Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Telmore klar med ny mulighed i Telmore Play

Telmore har gjort det muligt kun at vælge tre streamingtjenester i Telmore Play. Det er attraktivt, da prisen er lavere.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
MobilePay advarer om svindel-SMS’er

ADVARSEL: Endnu engang er svindel SMS’er i omløb, der skal ligne at afsenderen er MobilePay.

(mere…)
Værn mod SMS-fusk er hullet

Det bliver sværere for svindlere at udgive sig for noget, de ikke er. Desværre er spamfilteret langt fra bulletproof.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram