Derfor overvåger forældre børn via GPS

Formanden for Skole og Forældre fortæller, at det ikke er for at snage i børnenes liv, at forældrene overvåger dem – men af ren bekymring.

GPS navigation Galaxy Note III vej bil

GPS-navigation i Google Maps på Samsung Galaxy Note III (Foto: MereMobil.dk)

Analyseinstituttet Wilke har foretaget en undersøgelse for Jyllands-Posten, som viser at 40 procent af forældrene synes, at det er en god idé at overvåge børnene via GPS. Og knap hver tredje forælder kan finde på at installere en applikation på barnets mobiltelefon, så forældrene til hver en tid kan se hvor barnet befinder sig.

Formanden for Skole og Forældre, Mette With Hagensen, mener det er af ren bekymring forældrene benytter sig af de teknologiske muligheder med at kunne tjekke, hvor børnene befinder sig. Det skriver Dr.dk.

Wearables kan overvåge børnene på stranden

Hun mener også, at det er en fin balancegang, der gør det ikke er mere end hver tredje, som kunne finde på at installere applikationen.

– “Det er en afvejning af, at vi gerne vil vide, at vores børn er sikre, samtidig med at vi også tænker, hvordan vi selv ville have det med at vide, at vi var overvågede altid,” siger Mette With Hagensen.

Hun mener desuden, at teknologien for alvor kan forsvares i særlige tilfælde, som en tur i Tivoli eller deslige.

TIP: Sådan kan forældre styre børns e-mails

Mette With Hagensen mener også, at dialog med børnene er et vigtigt præventivt redskab, som både skal bruges når det omhandler den virkelige verden, men også når det handler om ens færden på internettet.

Selvom teknologien frister, så skal vi passe på med, at overvågningen ikke tager overhånd.

Mere til historien

Siden 2007 har teleselskaberne skulle logge og gemme data om danskernes brug af mobiletelefoner, alt fra hvilke IP-adresser de brugte, samt data om hvad danskerne foretager sig, når de er på nettet og hvor de danske mobiltelefoner generelt befinder sig. Dette kaldes sessionslogning. Denne stoppede ultimo juni i år.

Læs også:

Hvornår må børn få deres første smartphone?

Børn skades af forældrenes mobilvaner

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Har din GPS-navigation opført sig underligt?

Omfattende jamming af GPS-signaler på dansk grund. Har du været ramt?

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram