Apples iMessage service ramt af spammere

Beskedtjenesten iMessage er blevet ramt af spammere, som via simple metoder kan bombardere folk med uønskede reklamer.

Screenshot iMessage-funktion

Screenshot iMessage-funktion

Apples bud på en ”konkurrent” til SMS-beskeden, beskedtjenesten iMessage, rammes i stigende grad af spammere, som sender bunkevis af uønskede reklamer og andet brugerne ikke har bedt om.

Henover sommeren har særligt reklamer for Oakley og RayBan-solbriller ramt iMessage-brugerne. Og klikker man på de links, som er i spambeskederne, så lander man på hjemmesider, der kan spores til Kina.

Problemet er blevet så stort, at op mod 30 procent af al spam på mobiler, sendes via Apples beskedtjeneste, det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af det amerikanske sikkerheds- og spambekæmpelsesfirma Cloudmark. Det oplyses dog ikke i undersøgelsen, hvor mange beskeder der er tale om. Det skriver Dr.dk.

iMessage er blevet populært for spammerne, da det er gratis at sende beskeder/reklamer til brugerne af Apples beskedtjeneste i modsætning til almindelige SMS-beskeder, samt man også rammer brugere af andre Apple-enheder med iMessage aktiveret – Mac-computere, iPads og iPhones.

 – TIP: Sådan slår du iMessage fra

Indtil for godt et år siden var spam via iMessage nærmest et ukendt fænomen, men siden er det altså blevet meget populært.

Mere til historien

Det kræver ikke mere end en iMessage-adresse at spamme fra, hvilket er en emailadresse man registrerer.

Læs også:
Defekt batteri i iPhone 5 – Apple tilbagekalder en række iPhones

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram