Politikere ønsker bedre mobildækning

Politiske partier kræver, at der gøres noget ved den dårlige mobildækning, men telebranchen vil holde fast i den nuværende model.

Mobilmast telemast

Mobilmast i Jylland (Foto: MereMobil.dk)

Dansk Folkeparti og De Konservative vil begge ændre på de regler, som i dag overlader udbygningen af telenettet til mobilselskaberne. Partierne vil de skal forpligtes til at dække ordentligt. Det skriver DR.dk.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Christian Skibby, mener man bør se på de udbud, som i dag gør teleselskaberne ikke altid kan se, at det er en god forretning at installere bedre mobildækning i yderkanten af eksempelvis Odsherred eller Lollands kommuner.

– “Det, der sådan set er problemet, er at dem, der har vundet de eksisterende udbud på mobilnettet, ikke har forpligtelse til at sørge for dækning,” siger Hans Christian Skibby.

Teleselskaberne laver mobilnetværk ud fra en økonomisk betragtning, ifølge Hans Christian Skibby, hvilket han ikke mener er nok, når der er områder, hvor der ikke er nok dækning på mobiltelefoni. Det ønsker han at få ændret på og mener også kommuner og Christiansborg-politikerne har et ansvar.

Teleanalytiker Torben Rune mener dog ikke, at det kun er telebranchen, som er skyld i den dårlige mobildækning også politikerne har et ansvar.

– “Problemstillingen er jo, at det er dyrt for teleselskaberne at sætte master op, og det er dyrt at holde alle kommunikationslinjerne ved lige. Jeg mener vi bør have fuld mobildækning over hele landet. Politikerne må simpelthen vågne op og lave om på systemet,” siger Torben Rune.

Brian Mikkelsen, IT-ordfører for De Konservative, mener også både de selv og kommunerne har et ansvar og lover at ville kontakte Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen.

Står det til De Konservative, så skal Danmark i fremtiden gennemgå en større ændring af telemarkedet, der skal sikre bedre mobilforbindelser i udkantsområderne. Brian Mikkelsen ønsker, at se nærmere på den amerikanske model, hvor teleselskaberne indbetaler et gebyr til en fond, hvor kommunerne eller teleselskaberne så kan søge penge fra til at få installeret bedre dækning i udkantsområder.

Dog mener telebranchen, at den danske model på området er fin, selvom der er plads til forbedring. Men de er tilbageholdene overfor fondsmodellen.

Teleanalytiker fra konsulentvirksomheden Netplan, Torben Rune, er dog mere skeptisk for om mobildækningen bliver bedre i fremtiden, da det er private teleselskaber, der sørger for mobildækningen.

Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien, understreger dog, at kommunerne også har et ansvar.

Mere til historien

Erhvervsstyrelsens mobilsignalmåler er nu ude af beta, og alle kan nu hjælpe med at finde mobilhuller. Du kan læse nærmere om den her.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram