Tænk dig om inden du lægger feriebilleder på Facebook

Laver du opdateringer eller lægger billeder på Facebook, som mere eller mindre inviterer tyven indenfor, så dækker forsikringen ikke.

Facebook logo

Facebook (Foto: MereMobil.dk)

Er du på sommerferie og uploader billeder eller en status på Facebook, så skal du passe på, da der kan være en tyv, som kigger med over skulderen.

Begår tyven indbrud efter at have set din Facebook-profil – enten du er checket ind et sted, lagt billeder op eller andet, så er det ikke sikkert forsikringen udbetaler erstatning. Det skriver Dr.dk.

– ”Sagsbehandleren skal ved en skadesanmeldelse vurdere, om det, der er foregået, er simpelt uagtsomt eller groft uagtsomt,” siger Ole Vidstrup, konsulent hos Forsikring og Pension, som er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Vurderes noget til at være groft uagtsomt, så kan skaden afvises. Hvis sagen i stedet vurderes til at være simpelt uagtsomt, så vil der selvfølgelig være tale om erstatning, lyder uddybningen fra Ole Vidstrup.

Det er en vurderingssag i hver enkelt skadeanmeldelse, om det har karakter af enten grov eller simpel uagtsomhed.

– ”Men har man skrevet direkte, at man er væk i 14 dage, og at nøglen ligger under måtten, så er det groft uagtsomt. Det er der ingen tvivl om,” siger han.

Men har man derimod ”kun” skrevet, at man er i Milano med familien, så vil det ikke være at betragte som groft uagtsomt, forklarer Ole Vidstrup.

– “Et eller andet sted i midten kan man vurdere, at man nu er over i det grove uagtsomme, og så kan man risikere, at skaden bliver afvist,” tilføjer han.

Rigspolitiet har ikke overblik over, hvor mange indbrud, som er sket grundet feriebilleder eller statusopdateringer på Facebook. Men ligesom alle andre oplysninger på Facebook kan blive misbrugt, så kan feriebilleder det selvfølgelig også.

Husk derfor altid at tænk dig om og overvej, hvem der kan se din profil og dermed de oplysninger, som du deler.

Mere til historien

Hvad enten det handler om frygten for indbrud eller ej, så er det altid godt at tænke sig om inden man deler noget på sociale netværk, samt have styr på hvem der kan se det man deler.

Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram