Nøgenfotos fundet på gamle ”nulstillede” mobiltelefoner

En gennemgang af brugte mobiltelefoner, der blev købt på nettet, gav adgang til 40.000 private billeder – på trods af sælgeren havde nulstillet telefonerne inden salget.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 (Foto: MereMobil.dk)

Går du med tanker om, at sælge din gamle mobiltelefon på nettet, så bør du sikre dig, at ALT data er slettet inden, du sender den afsted til køberen. Det skriver MetroXpress.com.

En gennemgang af kun 20 brugte Android-telefoner, som er købt på internettet gav adgang til hele 40.000 private fotos, hvoraf 750 af disse var med mere eller mindre nøgne kvinder og cirka 200 af billederne var af mandlige kønsorganer. Det skriver svensk Metroxpress.

Det er dog ikke svensk MetroXpress, men antivirus-virksomheden Avast, som står bag gennemgangen af telefonerne.

Avast med denne undersøgelse ønsker at påpege , at det ikke er nok ”bare” at nulstille mobiltelefoner, hvilket ellers kan ske med få kliks i telefonens indstillinger. Men det er ikke sikkert nok, da man kan downloade et simpelt software-program, som skaffer let adgang til telefonens ellers ”slettede” arkiver.

Den svenske IT-sikkerhedsekspert Andreas Jonsson er på ingen måde overrasket over gennemgangen af mobiltelefonerne og adgangen til de mange private fotos. At nulstille telefonen betyder ikke, at den slettes, men blot den er ”tom” og klar til at lagre ny data.

– ”Hvis man er urolig for noget, skal man tage hukommelseskortet ud, inden man sælger telefonen,” siger Andreas Jonsson, der er IT-sikkerhedsekspert.

Mere til historien

Apple-forhandleren Humac har senest også sat et nyt Buy Back program i værk, hvor du kan få penge for din gamle telefon – hvad enten det er en Apple, HTC, Samsung eller Sony telefon. Humac har tidligere forsikret, at den brugte mobile er tryg i deres hænder. Læs mere om det her.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram