Microsoft smelter platforme sammen med Windows 9

Det kommende Windows 9 fra Microsoft bliver tilsyneladende det første styresystem, som fungerer på tværs af alle platforme fra PC og mobil til Xbox One.

Satya Nadella CEO Microsoft (Foto: Microsoft)

Satya Nadella CEO Microsoft (Foto: Microsoft)

Microsofts CEO Satya Nadalla fortalte under offentliggørelsen af deres seneste kvartalsregnskab i tirsdags, at den kommende Windows 9 ventes at blive første styresystem, der fungerer på tværs af alle platforme.

Nokia-opkøb belaster Microsofts regnskab

Windows 9 vil smelte platformene PC’er, tablets, bærbare, smartphones og spilkonsollen Xbox One sammen. Det betyder, at både Microsoft og brugerne får ét samlet økosystem, hvor applikationerne virker på alle enhederne. Det skriver Amobil.no.

Det er ikke første gang, at sådanne tanker er sluppet ud fra Microsoft eller for den sags skyld Satya Nadella selv. Det skriver Computerworld.dk.

– “Vi ser frem til at dele vores tanker og intentioner om den næste udgave af Windows i de kommende måneder,” sagde Satya Nadella, uden at komme med en nærmere forklaring på, hvor længe der er til.

De seneste måneder har Microsoft også allerede bevæget sig i retningen mod ét økosystem, med deres Universal Apps, der betyder de lynhurtigt kan omskrives til at virke på alle Windows platforme.

Og tidligere på året blev de forskellige styresystems team også sat sammen til én enhed, for at øge ligheden systemerne imellem.

Microsoft fortsætter dog med at have forskellige versioner til erhvervs- og privatmarkedet, men “systemerne vil ligne hinanden mere indeni”.

Hvornår vi skal forvente den næste store Windows opdatering er uvist, men Wmpoweruser.com skriver, at det måske bliver i 2015.

Mere til historien

Microsoft bekræftede også i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet, så en Surface Mini umiddelbart ikke bliver en realitet. Det skriver TechRader.com.

Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram