LG G2 Mini – en god smartphone til prisen

MINITEST: LG G2 Mini er en fin telefon med god størrelse og batteritid. LG G2 Mini egner sig til den ikke krævende mobilbruger.

LG G2 Mini (Foto: LG)

LG G2 Mini (Foto: LG)

LG G2 Mini blev lanceret under Mobile World Congress 2014 og blev sendt på det danske marked i maj 2014. G2 Mini er LG’s første bud på en telefon i den populære ”mini-kategori”, hvor særligt Samsung har haft succes med Galaxy S III Mini og Galaxy S4 Mini.

G2 Mini er en ”mini-model” af sidste års interessante topmodel LG G2, der høstede en masse positive anmeldelser verden over. Specifikationsmæssigt er den dog nedjusteret, hvilket særligt er for at holde prisen nede.

Sony er den eneste producent, der har lanceret en topmodel, hvor det er begrænset hvilke kompromisser, der har været på specifikationerne.

Test: Sony Xperia Z1 Compact

I forhold til topmodellen er der ingen tvivl om, at der desværre er lidt mangler eller for store kompromisser i LG G2 Mini. Men sådan er det jo, når man beslutter telefonen skal sælges til en billig pris og forsøge at ramme mængden og bredden.

 –WEB-TV: LG G2 Mini – se lavpris G2’eren

En flot telefon

Umiddelbart er LG G2 Mini en flot telefon, der ikke gør nogen fortræd. Designet er godt og telefonen har en god størrelse. Rear Key fungerer også efter hensigten. Alt dette kan der ikke sættes en finger på.

Bagcoveret er efter min vurdering dog ikke lavet af det “lækreste” materiale, da det får telefonen til at fremstå “billig”, hvilket den reelt set også er, men heldigvis er der mange andre ting på telefonen, hvor dette ikke skinner igennem.

LG G2 Mini

LG G2 Mini (Foto: MereMobil.dk)

En positiv ting omkring coveret er, at den nubrede overflade, giver et godt greb om mobilen.

Skærm er stor på en mini

LG G2 Mini kommer med en 4,7 tommer skærm, og kigger man på skærmstørrelsen, så er der reelt set ikke meget “Mini” over den.

Skærmens opløsning er på 960 x 540 pixels.

Den nye topmodel LG G3 kommer med en QHD skærm, hvilket er noget af en forskel fra de 960 x 540 LG G2 Mini har.

Billeder taget med LG G2 Mini

Generelt om telefonen

Processoren i LG G2 Mini er en 1.2 GHz quad-core processor og derudover har den 1 GB RAM, hvilket betyder telefonen også må give op med de helt krævende applikationer og programmer. I testperiode har vi oplevet, at det på dette område, har været nødvendigt at genstarte.

LG G2 Mini (Foto: LG)

LG G2 Mini (Foto: LG)

LG G2 Mini kommer med 8 GB intern hukommelse, der kan udvides med micro-SD, hvor den understøtter op til 32 GB.

Telefonen har ikke nogle problemer med de helt almindelige funktioner som Facebook, netsurfing, mails m.m. Her fungerer den problemfrit.

LG G2 Mini kommer med den nye funktion Knock Code, der er rigtig smart. Dermed behøver du ikke længere en pinkode for, at vække telefonen eller låse den op. Det sker blot ved du benytter din helt egen Knock Code.

Batteri med lang standbytid

LG har gjort noget godt for batteriet på LG G2 Mini. Den har et super lavt standby-forbrug, hvor den kan holde strøm rigtig længe.

Den har heller ikke problemer med, at holde strøm en hel dag og lidt længere endnu. Skal den kun oplades hver anden dag, så kræver det dog, at man har et lille brug af SMS, navigation, opkald og Facebook.

Ellers vil det umiddelbart være realistisk med en opladning hver dag, som ved de fleste andre smartphones.

Konklusion – god til prisen

LG G2 Mini kunne sagtens være et rigtigt godt bud på “den første smartphone” til teenageren eller til den lidt ældre, som ikke vil betale 4-5.000 kroner for en af topmodellerne.

Telefonen gør det også godt, hvis man ikke har de “store” krav til en smartphone, altså ikke benytter tunge spil eller lignende.

Derimod er hardcore mobilspillere, som spiller de mere krævende spil – samt high-end brugere, ikke lige målgruppen for LG G2 Mini. Men for den prisbevidste forbruger, så er der meget mobil for pengene.

LG G2 Mini koster ned til cirka 2.000 kroner uden abonnement, men er man lidt mere krævende og kan “nøjes” med sidste års model, så er LG G2 med 16 GB intern hukommelse kommet ned i et prisleje omkring 2.500 kroner uden abonnement. Hvilket måske også kan være værd at overveje.

LG G2 Mini ender på 5 ud af 6 stjerner, hvor topmodellen LG G2 endte på topkarakteren.

Fordele og ulemper

Fordele

– Godt kamera
– Value for money
– Størrelsen

Ulemper

– Begrænset intern hukommelse
– Bagsiden er lidt for tynd plastic
– Skærm opløsningen

Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram