Brug NemID på mobilen fra i morgen

Fra i morgen af kan du få adgang til diverse ting på din smartphone og tablet, som kræver login med NemID.

NemID (Foto: MereMobil.dk)

NemID (Foto: MereMobil.dk)

Det har længe været muligt, at tjekke diverse ting på mobiltelefonen, som eksempelvis banken hvis ens bank har tilbudt en mobil-applikation.

Men årsopgørelsen fra sagt, valg af læge, andre offentlige sider osv. der kræver login med NemID er derimod ubrugeligt på smartphones og tablets. Men fra i morgen, tirsdag den 1. juli, er det ændret. Det fortæller direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen. Det skriver Dr.dk.

NemID til mobiler og tablets bliver forsinket

– “Vi kan konstatere, at flere og flere danskere bruger mobile apparater, når de går på nettet, og derfor har vi så valgt at lave en ny udgave af NemID,” lyder det fra Lars Frelle-Petersen.

NemID har indtil nu været baseret på Java, som er et meget kritiseret program, der ofte skal opdateres af sikkerhedshensyn. Men den nye løsning til mobile enheder er sammensat på en måde, som ikke kræver en masse opdateringer.

Dog ser login-siden ud præcis, som du kender det, men Java er væk.

– “Det, at vi slipper af med Java, som har været meget udskældt, ser både vi og sikkert også borgerne meget frem til,” siger Lars Frelle-Petersen.

Den nye mobilløsning er klar til brug fra 1. Juli, men systemet er ikke helt perfekt fra starten. Lyder advarslen fra Lars Frelle-Petersen og fortsætter: – “Det er første generation, så løsningen kan være lidt langsom, og man skal nok have lidt tålmodighed her i starten, men det vil blive bedre i løbet af efteråret.”

Mere til historien

Skal man tro Digitaliseringsstyrelsen er der syv offentlige sider, som fra starten virker optimalt. Dette er siderne: Anmeld flytning til udlandet, Ansøg om begravelseshjælp, Ansøg om lån til betaling af ejendomsskatter, Ansøg om Navne- og adressebeskyttelse, Ansøg om kropsbårne hjælpemidler, Valg af læge og Ægteskabserklæring.

Endegyldigt farvel til NemID og nøglekortet

NemID har været under afvikling i flere år, men nu er nøglekort-systemet lagt i graven.

(mere…)
Farvel og tak til NemID

KORT NYT: Det er snart helt slut med at logge ind med NemID.

(mere…)
MobilePay presser tusindvis af brugere

Danske Bank er i gang med, at udfase NemID.

(mere…)
Nu presses de sidste over på MitID

Nu tages de første drastiske skridt mod et endeligt farvel til NemID.

(mere…)
Snart helt slut med NemID

Skæringsdatoen for NemID-lukningen nærmer sig. Når NemID lukker, er alt overgået til MitID.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram