Android TV er præsenteret

Google har nu præsenteret Android TV – efterfølgeren til Google TV. Det kan bl.a. styres direkte fra en anden Android-enhed og fungerer også som Chromecast-enhed.

android-tv

Android TV er Android med en helt anden brugerflade, der er specielt udviklet til de såkaldte “10-fod oplevelser”. Her er altså tale om Android på en helt ny måde, men for udviklere er der tale om de helt samme udviklingsværktøjer. Det betyder altså, at man som udvikler nemt vil kunne tage sine applikationer og få dem til at virke på Android TV. Man kan ligeledes spille spil direkte på fjernsynet – endda multiplayer.

Man kan på et hvilket som helst tidspunkt søge med stemmen og få resultaterne vist direkte på skærmen. Der vil desuden være et utal af relaterede links, som man kan bruge på TV’et – f.eks. links til at købe eller leje TV-afsnit og film eller se YouTube-videoer.

world-of-content

Man vil kunne styre Android TV direkte fra sin Android-mobil, tablet eller endda Android Wear-enhed.

Google lover at mange producenter er med på Android TV – f.eks. er hele Sonys og Sharps 2015-portefølje baseret på Android TV, heriblandt flere 4K-fjernsyn. Flere producenter kan ses herunder.

a-tv

Også med Chromecast

Android TV har også Google Cast-understøttelse, så Android TV kan fungere præcis som Chromecast. Chromecast vil i fremtiden ikke kræve, at man er på samme Wi-Fi-netværk. En anden nyhed i Chromecast er, at man nu selv vil kunne ændre baggrundsbilledet og vælge ud fra en række forskellige kilder – heriblandt dine egne Google+ billeder.

 – TEST: Chromecast – næsten et smart-TV

Chromecast kommer nu også til at understøtte direkte spejling af Android-mobilen og tablet. Google har udviklet deres egen protokol til video-streamet for at sikre at kvaliteten og opdateringshastigheden er god.

Android TV kommer til efteråret. Om det inkluderer Danmark, tør vi endnu ikke sige..

 – WEB-TV: Chromecast – indhenter ikke Apple TV

Mere til historien

Google TV er en smart TV-platform fra Google, som blev udviklet i samarbejde med Intel, Sony og Logitech og blev lanceret tilbage i oktober måned 2010.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram