Android Auto: Android rykker ind i bilen

Android rykker ind i bilen under navnet “Android Auto” – direkte fra din Android-mobil og op på skærmen i bilen.

slide-1

Android Auto er en ny funktion i “Android L”. Det fungerer ganske enkelt ved, at man tilslutter sin Android-enhed til bilen via et kabel, hvorefter Android-enheden viser en særligt tilpasset brugerflade på bilens infosystem. Herfra kan man styre enheden og bruge applikationer.

Apps bliver kørt direkte fra Android-enheden og kan nu lave særlige brugerflader til bilen. Det er noget, som vi bl.a. kan se i Google Play Music og Google Maps. Google fortæller også, at der er flere tredjepartsudviklere, der allerede understøtter det – bl.a. Spotify.

slide-2

slide-3

Stemmestyring virker naturligvis ganske fremragende til netop dette use-case. Man kan snakke til Android Auto og få systemet til at udføre forskellige ting, f.eks. starte afspilning af musik, søge efter oplysninger eller starte navigation. Stemmestyringen er desuden blevet opdateret ganske markant – det hele lader til at være langt mere humant. Systemet kan nu føre en samtale med føreren.

slide-4

Google har allerede aftaler med massevis af bilproducenter – og senest har 40 nye producenter hoppet med på bølgen. De kan ses herunder.

auto_alliance

Mere til historien

Tilbage i marts måned skrev vi også om, at Apple ønskede “kontrollen” i bilen. Du kan læse mere om Apples CarPlay her, samt se det i action her. Konkurrenten Microsoft vil heller ikke stå tilbage og præsenterede under BUILD en sneak-peak på deres Windows In The Car.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram