Mobilbetaling halter i Danmark

Der er ingen tvivl om, at danskerne har taget idéen med mobilbetaling til sig, men det gør sig ikke gældende for de danske butikker.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Mobiltelefonen er ikke længere blot til at tale i, men nu også et betalingsmiddel. Og danskerne har for alvor taget idéen til sig med, at mobiltelefonen kan bruges til betaling. Faktisk er der installeret 1,3 millioner aktive betalings-applikationer på danske smartphones og der kommer hele tiden flere til. Det skriver DR.dk.

Men selvom forbrugerne har taget idéen om mobilbetaling til sig, så mangler butikkerne endnu at gøre det samme. Bankerne oplyser, at der er en stigende interesse fra butikkernes side, men det er kun 375 butikker, der i dag lader kunderne betale via mobiltelefonen.

MobilePay åbner nu for mobilbetaling i butikker

– “Det er simpelthen for dyrt,” siger underdirektør Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd.

De Samvirkende Købmænd har lavet nogle beregninger, som viser det vil koste omkring halvanden krone for et supermarked at tage imod penge fra MobilePay, mens det kun koster 48 øre at tage imod betaling via Dankort.

Lyt også til vores Podcast: Mobilbetaling godt på vej

 – “Butikkerne vil fremover være i en situation, hvor de skal acceptere flere forskellige betalingsmidler,” siger Jan Damsgaard fra CBS, der er professor og nyudnævnt digital vismand.

Det er dog ikke kun de fysiske butikker, som ikke er klar til mobilbetaling. De danske webshops er faktisk heller ikke klar til handel via mobiltelefonen.

WEB-TV: Mobilbetaling står overfor snarligt gennembrud

Hvornår mobilbetaling bliver mere almindeligt i de danske butikker vil tiden vise, det er mindst ligeså spændende om der er et system der “vinder” kampen eller det vil være muligt via flere forskellige systemer at betale i butikkerne på sigt.

Mere til historien

Skulle du risikere at din mobiltelefon bliver misbrugt som betalingsmiddel, så kan du læse hvad Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver om det her.

Læs også:
Mobilbetaling kan betyde større impulskøb

Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
MobilePay på vej med stor opdatering mod svindel

En sikkerhedsopdatering fra MobilePay er på vej i foråret, som et led i at forhindre misbrug, trusler og svindel.

(mere…)
MobilePay får konkurrence af global spiller

En global spiller på det finansielle marked dumper prisen, og bliver billigere end MobilePay for erhvervslivet.

(mere…)
Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram