Danskernes dataforbrug fordoblet på mobilen

Nye tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at danskerne bruger deres mobiltelefon mere og mere til surfing på nettet og mindre til at sende SMS-beskeder.

Mobilen er vores faste følgesvend

Mobilen er vores faste følgesvend

Danskernes brug af mobiltelefonen har ændret sig. Tidligere blev den primært brugt til at sende beskeder og ringe fra, men nu bruges den i højere grad til at surfe på nettet med. Det viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen.

Det mobile netværk er blevet hurtigere og bedre og udbuddet af tjenester, som blandt andet Netflix og Spotify, har gjort det nemmere at se film og høre musik på mobiltelefonen. Det betyder også, at dataforbruget på mobilabonnementer er mere end fordoblet fra 2012 til 2013. Det skriver Dr.dk.

Forbruget er steget fra 16.000 terabyte (1 terabyte = 1.000 gigabyte) i 2012 til mere end 34.000 terabyte i 2013.

Foruden streamingtjenester, så bruger danskerne også deres smartphone til applikationer, som Facebook, Twitter, WhatsApp og Viber, hvor de kommunikerer via datanetværket, hvilket også er med til at øge dataforbruget.

Flere vælger også eksempelvis Facebook eller WhatsApp fremfor SMS-beskeden, hvilket også kan ses på antallet af SMS-beskeder der blev sendt i Danmark. Dette faldt fra næsten 1,6 milliarder i 2012 til 9,6 milliarder SMS-beskeder i 2013.

TIP: Se tidspunkt for beskeder i iPhone og iPad

Ifølge Erhvervsstyrelsen svarer det til, at der i gennnemsnit i 2013 blev sendt 111 SMS-beskeder fra hver mobiltelefon i Danmark, mens tallet i 2012 var på 130.

Mere til historien

Der er fortsat også tidspunkter, hvor danskerne tyr til SMS-beskeden. I starten af december måned, da stormen Bodil hærgede Danmark sendte danskerne SMS-beskeder i stor stil. Men højtider, som jul og nytår, er også tidspunkter hvor danskerne sender masser af SMS-beskeder, dog er de aftagende i forhold til foregående år, da de sociale medier også her tager over.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Min strømfadæse og SMS-svindel

PODCAST: Strømmen i mit hus gik. Hør historien om min egen dumhed. Jeg sætter også fokus på SMS-svindel.

(mere…)
Værn mod SMS-fusk er hullet

Det bliver sværere for svindlere at udgive sig for noget, de ikke er. Desværre er spamfilteret langt fra bulletproof.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram