BlackBerry overvejer fremtiden som mobilproducent

Den nye topchef i BlackBerry vil inden for kort tid beslutte, om de har en fremtid som mobilproducent.

BlackBerry Z10 (Foto: BlackBerry)

BlackBerry Z10 (Foto: BlackBerry)

BlackBerrys kronede dage er ovre  – i stedet er den canadiske mobilproducent mere presset end nogensinde før. Og den nye topchef, John Chen, går også med tanker om at sælge hele mobilproduktionen fra, hvis ikke den snart giver overskud. Det skriver Business.dk.

 – BlackBerry vil tilbage til telefoner med tastatur

– “Hvis jeg ikke kan tjene penge på telefonerne, vil jeg ikke være i telefonbranchen,” lød det fra John Chen, der også understregede, at denne afgørelse skal træffes inden længe.

Topchefen tror dog fortsat, at der kan tjenes penge, selvom der eventuelt kun sælges 10 millioner telefoner om året. Da det gik godt for BlackBerry i 2011 solgte de 52,3 millioner telefoner.

Væksten i smartphone-salget vil falde i 2014

Den nye og ellers meget roste BlackBerry 10-serie sælger fortsat ikke særlig godt.

Der er dog fortsat mange BlackBerry-telefoner, som bruges rundt i verden og BlackBerry har også ry for at være en af de absolut sikreste telefoner på markedet, da alle data kører via BlackBerrys egne servere.

BlackBerry opfandt mobiltelefoner med fuldt (QWERTY) tastatur og sammen med deres store sikkerhed, blev de erhvervslivets foretrukne mærke.

Det fjerdestørste mobilselskab i USA, Deutsche Telekoms T-Mobile, har meddelt at de lader BlackBerry-telefonerne udgå af deres sortiment ultimo april.

Mere til historien

Googles Android system er det mest dominerende på smartphone-markedet netop nu, hvor omkring 80 procent af samtlige smartphones er med Android. Apples iOS har omkring 13 procent af markedet, mens Windows Phone har en markedsandel på 3-4 procent.

BlackBerry har patenter til salg for milliarder

I 00’erne var BlackBerry store, men siden er det gået ned ad bakke. Nu forsøger de at sælge ud af deres patenter.

(mere…)
En æra i mobilhistorien slutter – Blackberry lukker

Tirsdag den 4. januar er dagen, hvor der ikke længere er garanti for, at en række ældre telefoner ikke længere vil kunne gennemføre opkald, sende SMS m.m.

(mere…)
BlackBerry Vienna er en ny Android fra rygtemøllen

BlackBerry er fornyligt kommet på markedet med deres første Android telefon - BlackBerry Priv. Nu ser nummer to muligvis dagens lys i nærmeste fremtid.

(mere…)
Nu er Tizen større end BlackBerry

Det mindre og forholdsvis ukendte styresystem Tizen er nu større end det tidligere populære styresystem BlackBerry.

(mere…)
Får BlackBerry comeback med ny Passport-model?

Den nye Passport-model fra BlackBerry kan være med til at give producenten et comeback på smartphone-markedet. BlackBerry Passport er forudbestilt i 200.000 eksemplarer på to dage.

(mere…)
BlackBerry vil tilbage til telefoner med tastatur

Den nye mand i spidsen for BlackBery vil tilbage til rødderne og fokuserer mindre på de moderne touch-telefoner. (mere…)

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram